Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Fehérváry je pripravený posilniť SR: Uvidíme, čo povie klub

Brankár Charlie Lindgren (79) z Washingtonu Capitals a jeho spoluhráč Martin Fehérváry (42) v akcii proti Artemimu Panarinovi z New Yorku Rangers počas druhého zápasu 1. kola play off NHL zámorskej NHL New York Rangers - Washington Capitals 23. apríla 2024 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Fehérváry bol v sérii s Rangers najproduktívnejší hráč a aj najlepší strelec Washingtonu, keď mal bilanciu dva góly a jedna asistencia.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Washington 29. apríla (TASR) - Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry je pripravený posilniť reprezentačný tím na MS v Česku (10.- 26. mája). Po tom, čo jeho tím Washington Capitals prehral v 1. kole play off NHL s New Yorkom Rangers 0:4 na zápasy, sa pre TV JOJ pozitívne vyjadril smerom k účasti na šampionáte: "Určite by som rád prišiel. Uvidíme, čo povedia v klube, no som pripravený prísť."

Fehérváry bol v sérii s Rangers najproduktívnejší hráč a aj najlepší strelec Washingtonu, keď mal bilanciu dva góly a jedna asistencia. V základnej časti svojej tretej kompletnej sezóny v NHL odohral 66 duelov, v ktorých mal strelil tri góly, pridal 13 asistencií a mal 24 trestných minút a sedem mínusových bodov. Slovensko reprezentoval na MS 2018, 2019 a 2022.

Fehérváry by sa mohol stať už šiestym hráčom na súpiske SR, ktorý v sezóne 2023/2024 nastúpil v NHL. Okrem neho už účasť na MS potvrdili aj obranca Šimon Nemec (New Jersey) a útočníci Juraj Slafkovský (Montreal), Martin Pospíšil (Calgary), Tomáš Tatar (Seattle) a Pavol Regenda (Anaheim). "Je to skvelá správa, či už pre tím alebo pre fanúšikov. Sú to však majstrovstvá sveta a musíme podať dobré výkony, aby sme niečo dokázali. Nie je to iba o menách, ale dôležité je, ako si sadneme ako celá skupina," poznamenal pre TV JOJ Fehérváry.