Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

V Istanbule zatkli údajného vraha 19-ročného fanúšika Fenerbahce

Fanúšikovia Fenerbahce Istanbul Foto: TASR/AP

Yildirim cestou domov zo zápasu narazil na autobusovej zastávke na dvoch fanúšikov odetých v dresoch Galatasarayu, ktorí ho bodli do srdca.

Istanbul 15. mája (TASR) - Dvadsaťročného muža obvinili z vraždy fanúšika, ktorého dobodali v nedeľu na autobusovej stanici v Istanbule po vyhrotenom mestskom derby s Galatasarayom. Informovala o tom agentúra Reuters.

Podozrivú osobu zadržala polícia pri snahe o útek z Istanbulu autobusom. Podľa polície obvinený muž nepoznal osobne 19-ročného Buraka Yildirima. "Jeho jediným motívom k vražde sa zdá byť futbalová rivalita, čo je skutočne smutné," povedal šéf istanbulskej polície Huseyin Capkin.

Yildirim cestou domov zo zápasu narazil na autobusovej zastávke na dvoch fanúšikov odetých v dresoch Galatasarayu, ktorí ho bodli do srdca. Capkin potvrdil, že strýko podozrivej osoby odovzdal policajtom zakrvavený dres Galatasarayu.

Po stretnutí, v ktorom domáci Fenerbahce vyhral 2:1 (pozn. Miroslav Stoch sedel celý zápas na lavičke), polícia zadržala viac ako stovku ľudí. Vyhrotená atmosféra aj na hracej ploche vyústila do dvoch červených kariet pre Didiera Drogbu a Emmanuela Eboueho.

Fenerbahce je v tureckej lige na druhom mieste za Galatasarayom, ktorý získal národný titul už tri týždne pred koncom sezóny.