Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Šport

FIFA dostala pokutu za spôsob zavádzania nových pravidiel pre agentov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

FIFA prijala v januári niekoľko opatrení, ktorých cieľom je nastaviť spravodlivejšie a transparentnejšie prostredie na prestupovom trhu.

Düsseldorf 23. augusta (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) dostala pokutu vo výške 150.000 eur v spojitosti s novými pravidlami o hráčskych agentoch. O treste rozhodol súd v Düsseldorfe, ktorý udelil trest pre kladenie privysokých nárokov na agentov ohľadom tohtoročnej zmeny pravidiel v zastupovaní hráčov. Medzinárodná federácia už avizovala, že sa chce proti rozhodnutiu odvolať.

FIFA prijala v januári niekoľko opatrení, ktorých cieľom je nastaviť spravodlivejšie a transparentnejšie prostredie na prestupovom trhu. Medzi nové pravidlá patrí napríklad povinná licencia FIFA pre všetkých agentov, zákaz zastupovania viacerých hráčov či rozpočtový strop na provízie. Momentálne plynie prechodné obdobie, ktoré sa skončí 1. októbra.

Súd pristúpil k pokute po májovom verdikte, v ktorom žiadal zníženie nárokov zo strany FIFA. Pokutu v podobnom kontexte udelil aj Nemeckému futbalovému zväzu (DFB). Informácie priniesla DPA.