Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

FOTO: SKVELÝ VÝKON: Barteková získala na ME zlato v skeete žien

Na archívnej snímke slovenská skeetarka Danka Barteková. Foto: TASR/Michal Svítok

V piatkovom finále trafila 54 terčov zo 60.

Leobersdorf 10. augusta (TASR) - Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková si na majstrovstvách Európy v rakúskom Leobersdorfe vystrieľala zlatú medailu v skeete žien. V piatkovom finále trafila 54 terčov zo 60.

"Majsterka Európy! Som nesmierne šťastná, skvelý pocit a ďakujem všetkým!" napísala na svojom facebookovom profile. Pre Bartekovú je to už tretí titul európskej šampiónky, predtým sa z neho tešila v rokoch 2010 v Kazani a 2008 v Nikózii. Na druhom mieste skončila víťazka kvalifikácie Francúzka Lucie Anastassiouová (52), tretia bola Victoria Larssonová zo Švédska (43).

Barteková získala pre Slovensko na kontinentálnom šampionáte v Leobersdorfe najcennejší kov rovnako ako Zuzana Rehák-Štefečeková s Hubertom Andrzejom Olejnikom v dvojitom trape v tímovom mixe. Slovenská medailová zbierka z ME tak momentálne pozostáva už zo šiestich cenných kovov (2-2-2).



Barteková bola po štvrtkovej 1. časti kvalifikácie až 16., v piatok sa jej darilo lepšie, trafila 74 zo 75 terčov, celkovo 119 a do bojov o cenné kovy prenikla po rozstrele z 2. miesta. "Včerajší deň mi absolútne nevyšiel, urobila som päť chýb. Dnes som neskutočne zabojovala a vo finále som suverénne postupovala až do víťazného rozstrelu s Lucie Anastassiouou. Bol to pre mňa veľmi osobný moment, pretože spolu trénujeme a máme spoločného talianskeho technického trénera. Bolo to pre mňa veľmi emotívne, strieľala som úžasne až na posledné dva terče, no vtedy už bolo rozhodnuté. Ďakujem svojmu tímu za úžasnú podporu a tiež fanúšikom, či už doma na Slovensku, alebo tu priamo na tribúne," sprostredkoval Bartekovej pocity po víťaznom finále jej mediálny manažér Jozef Korbel. Ďalšie dve slovenské reprezentantky Veronika Sýkorová a Lucia Kopčanová skončili v kvalifikácii na 20., resp. 30. mieste s výkonmi 112, resp. 106 terčov.

Medzi mužmi sa ani jednému z dvojice slovenských zástupcov nepodarilo dostať do finále. Štefan Zemko obsadil v kvalifikácii 41. miesto, Dominik Krčmár skončil ešte o desať priečok nižšie. Z titulu sa tešil Dán Jesper Hansen s nástrelom 55 terčov pred Nórom Erikom Watndalom (52) a Rusom Alexandrom Zemlinom (42).

skeet - ženy - finále:
1. Danka BARTEKOVÁ (SR) 54,
2. Lucie Anastassiouová (Fr.) 52,
3. Victoria Larssonová (Švéd.) 43,
4. Panagiota Andreouová (Cyp.) 32,
5. Chiara Caineroová (Tal.) 23,
6. Nadine Messerschmidtová (Nem.) 15, ...

v kval.:
20. Veronika SÝKOROVÁ 112,
30. Lucia KOPČANOVÁ (obe SR) 106

skeet - muži - finále:
1. Jesper Hansen (Dán.) 55,
2. Erik Watndal (Nór.) 52,
3. Alexander Zemlin (Rus.) 42,
4. Stefan Nilsson (Švéd.) 34,
5. Emin Jafarov (Azer.) 25,
6. Sven Korte (Nem.) 16, ...

v kval:
41. Štefan ZEMKO 117,
51. Dominik KRČMÁR (obaja SR) 114