Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Francúzi by sa mali podľa Platiniho slušne správať

Šéf UEFA Michel Platini Foto: TASR/AP

"Po tom, čo sa stalo na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike (JAR) by sa mali prezentovať sympatickým prejavom," myslí si Francúz Platini.

Doneck 8. júna (TASR) - Prezident Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini očakáva od francúzskej reprezentácie na turnaji EURO 2012 predovšetkým vhodné správanie.

"Po tom, čo sa stalo na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike (JAR) by sa mali prezentovať sympatickým prejavom," myslí si Francúz Platini. Reprezentanti krajiny "galského kohúta" sa na šampionáte v Afrike zviditeľnili najmä protestom proti vtedajšiemu trénerovi Raymondovi Domenechovi. Teraz však majú možnosť zlé výsledky a správanie napraviť. "Víťazstvo môže všetko napraviť," vyhlásil prvý muž UEFA.

Platini v stredu nahneval svojich krajanov, keď si dovolil ironicky zavtipkovať na adresu národného mužstva. Podľa neho majú Francúzi na to, aby triumfovali na európskom šampionáte, ale najprv musia vystúpiť z autobusu. Tým pripomenul situáciu z JAR, keď hráči na protest proti vyradeniu Nicolasa Anelku z kádra reprezentácie odmietli vystúpiť z autobusu. Tieto vyjadrenia pobúrili predovšetkým Francka Riberyho. Platini sa vyjadril aj na adresu súčasného kormidelníka "Les Blues" Laurenta Blanca. "Blanc sa snaží, ale nemá kúzelnú paličku. Má však prostriedky na to, aby niečo dobré urobil," uzavrel prezident UEFA.