Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Fury zvíťazil v druhom súboji po návrate, bude boxovať s Wilderom

Britský boxer Tyson Fury oslávil svoj návrat do ringu po viac ako dva a pol roku víťazstvom nad Albáncom Nurim Seferim, ktorý zo zápasu odstúpil vo štvrtom kole. Foto: TASR/AP

Na 30-ročného Furyho čakal zdatnejší protivník než pri júnovom comebacku s outsiderom Seferom Seferim z Albánska. Duel s Pianetom neukončil pred časovým limitom, ale ukázal sa v dobrej forme.

Belfast 19. augusta (TASR) - Britský profesionálny boxer Tyson Fury zvládol aj druhý súboj po reštarte kariéry. V sobotu zdolal v Belfaste v netitulovom stretnutí superťažkej hmotnostnej kategórie Taliana Francesca Pianetu po desiatich kolách na body 100:90. V hlavnom zápase galavečera sa domáci Carl Frampton dočkal triumfu vo Windsor Parku, keď v deviatom kole technickým knokautom prekonal Austrálčana Lukea Jacksona a obhájil dočasný titul WBO v perovej váhe.

Na 30-ročného Furyho čakal zdatnejší protivník než pri júnovom comebacku s outsiderom Seferom Seferim z Albánska. Duel s Pianetom neukončil pred časovým limitom, ale ukázal sa v dobrej forme a rozhodca Steve Gray mu pripísal každé kolo pomerom 10:9. V neskorších kolách zmenil garde z klasického na opačné s ľavou rukou vzadu. "Z mojej strany to bol kalkulovaný výkon. Pianeta je tvrdý a odolný muž. Nie je tajomstvo, že potrebujem absolvovať kolá, po desiatich mi zostávalo ešte veľa síl," uviedol Fury v ringu.

Hoci už nevlastní žiaden z opaskov, ktoré získal v roku 2015 triumfom nad Ukrajincom Vladimirom Kličkom, stále si môže nárokovať na poctu lineárneho šampióna. Pomyselný titul môže stratiť jedine prehrou v ringu, na konte má 27 víťazstiev (19 KO). Najbližšie narazí na šampióna WBC Deontay Wildera. Američan bol v hľadisku po tom, ako sa nedohodol s ďalším Britom a unifikovaným majstrom sveta WBA, IBF a WBO Anthonym Joshuom.

"Sme dvaja boxeri ochotní bojovať proti komukoľvek. Wilder sa chcel stretnúť s iným šampiónom, všetci vieme, o kom je reč. Zavolali mne, povedal som, nech pošlú kontrakt, poslali ho. V sobotu som predpovedal, že pôjdem všetky kolá, ale keď prídem do Las Vegas, knokautujem ťa. Získam titul WBC, vrátim sa a budem ho obhajovať práve v Belfaste," povedal Fury. Po oznámení výsledku si "požičal" Wilderov opasok a poprechádzal sa s ním medzi povrazmi, vzájomný súboj ohlásili tvárou v tvár. "Je to oficiálne, duel sa uskutoční. Bude to najlepší proti najlepšiemu. Ste úžasní, no sklamem vás, Fury nepríde s opaskom. Nikdy nemal titul WBC a nebude ho mať, lebo sľubujem, že ho knokautujem zničujúcim spôsobom," odkázal Američan domácim fanúšikom.

Furyho promotér Frank Warren dodal, že detaily konfrontácie budú známe na budúci týždeň. Uskutoční sa v USA v pay-per-view prenose televízie Showtime pravdepodobne koncom roka. Joshua má 22. septembra v londýnskom Wembley na programe obhajobu proti Rusovi Alexandrovi Povetkinovi.


Výsledky z Windsor Parku - Belfast (V. Brit.):

superťažká váha (bez limitu):

Tyson Fury (V. Brit.) - Francesco Pianeta (Tal.) 100:90 (10) - netitulový súboj

perová váha (do 57,2 kg):

Carl Frampton (V. Brit.) - Luke Jackson (Aus.) TKO (9/12, 1:21 min) - Frampton obhájil dočasný titul WBO