Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Belgičania remizovali v príprave v Írsku 0:0

Ilustračné foto. Foto: TASR

Brazílčania sa mohli ujať vedenia zásluhou Viniciusa Juniora, no pred bránkovou čiarou zachránil Kyle Walker. V 28. minúte musel ísť anglický obranca pre zranenie dole z ihriska.

Bratislava 23. marca (TASR) - Futbalisti Anglicka prehrali v sobotňajšom prípravnom stretnutí vo Wembley s Brazíliou 0:1. O triumfe hostí rozhodol v 80. minúte 17-ročný Endrick, pre ktorého to bol prvý gól za A-tím. Angličania nastúpili bez zraneného kapitána Harryho Kanea. Francúzi prehrali v Lyone s Nemeckom 0:2.

Brazílčania sa mohli ujať vedenia zásluhou Viniciusa Juniora, no pred bránkovou čiarou zachránil Kyle Walker. V 28. minúte musel ísť anglický obranca pre zranenie dole z ihriska. Juhoameričania neustále hrozili z rýchlych brejkov a po strele Lucasa Paquetu zachránila domácich žrď. V 80. minúte unikol anglickej obrane Vinicius, ktorého strelu síce Jordan Pickford vyrazil, no Endrick doklepol loptu do siete. V závere nadstaveného času mohol brazílsky talent zvýšiť, stroskotal však na Pickfordovi.

Nemci mali proti Francúzom raketový úvod, už po ôsmich sekundách si otvoril gólový účet v reprezentácii Florian Wirtz po prihrávke Toniho Kroosa. V ďalšom priebehu prvého polčasu domáci dostali súpera pod tlak, Marcus Thuram ani Kylian Mbappe však svoje šance nepremenili. V úvode druhého dejstva predviedol skvelú individuálnu akciu Jamal Musiala, naservíroval loptu pred bránku voľnému Kaiovi Havertzovi a útočník Arsenalu zvýšil na 2:0.

Hráči Belgicka remizovali v Dubline s domácim Írskom 0:0. Prvý súper Slovenska v základnej E-skupine tohtoročných ME mohol prehrávať od 29. minúty, Evan Ferguson však nepremenil pokutový kop. Najväčšiu šancu Belgičanov nevyužil v druhom polčase striedajúci Thomas Meunier.



prípravné zápasy - sobota:



Francúzsko .- Nemecko 0:2 (0:1)

Góly: 1. Wirtz, 49. Havertz



Chorvátsko - Tunisko 0:0



Uruguaj - Baskicko 1:1 (0:1)

Góly: 46. Vecino - 44. Djalo



Anglicko - Brazília 0:1 (0:0)

Gól: 80. Endrick



Dánsko - Švajčiarsko 0:0



Írsko - Belgicko 0:0

zostava Belgicka: Sels (83. Kaminski) – Castagne (46. Batshuayi), Faes, De Winter (64. Onana), Deman – Tielemans (46. Meunier), Vermeeren, Vranckx – Bakayoko (64. Lukebakio), Openda, Trossard (46. Doku)