Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Buffon sa rozlúčil s Juventusom, o budúcnosti sa ešte nerozhodol

Futbalisti Juventusu Turín sa s majstrovskou sezónou v talianskej Serii A rozlúčili domácim víťazstvom 2:1 nad Hellasom Verona v záverečnom 38. kole v sobotu 19. mája 2018. Zápas bol tiež peknou rozlúčkou pre brankára Gianluigiho Buffona (na snímke vľavo), ktorý po sezóne odchádza z metropoly Piemontu. Foto: TASR/AP

Deväťnásobný majster krajiny a svetový šampión z roku 2006 odišiel v sobotu z ihriska v 63. minúte stretnutia s Hellasom Verona (2:1) za búrlivého aplauzu.

Turín 20. mája (TASR) - Legendárny taliansky futbalový brankár Gianluigi Buffon sa po sedemnástich rokoch rozlúčil s Juventusom Turín.

"Bolo to 6111 dní čistej vášne, 6111 dní plných radosti, utrpenia, prehier a triumfov. Teraz prichádza nová cesta, nová kniha. Budem sa učiť nazerať na budúcnosť inými očami," citoval 40-ročného gólmana internetový portál ligaportal.at.

Deväťnásobný majster krajiny a svetový šampión z roku 2006 odišiel v sobotu z ihriska v 63. minúte stretnutia s Hellasom Verona (2:1) za búrlivých "standing ovations". So slzami v očiach sa rozlúčil s fanúšikmi, potriasol nespočetné množstvo rúk a rozdal množstvo autogramov.

Buffon sa v najbližších dňoch rozhodne, kam povedú jeho ďalšie kroky. V posledných dňoch sa jeho meno skloňuje v súvislosti s Parížom St. Germain, nie je však vylúčená ani dráha funkcionára.