Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Senica zdolala Žilinu 2:1, doma je stále bez prehry

Na snímke gólová radosť hráčov Senice v zápase 8. kola jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 FK Senica - MŠK Žilina v Senici v piatok 30. augusta 2013. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Náskok pred druhým Slovanom Bratislava v tabuľke Senica navýšila na rozdiel štyroch bodov.

Senica 30. augusta (TASR) - Futbalisti FK Senica si po piatkovom víťazstve v 8. kole Corgoň ligy 2013/2014 nad MŠK Žilina 2:1 udržali domácu neporazenosť v jesennej časti nového ročníka a náskok pred druhým Slovanom Bratislava v tabuľke navýšili na rozdiel štyroch bodov.

Piatkovú televíznu predohrávku 8. kola CL začali lepšie domáci. Už v 5. minúte prihral Hiago novicovi v senickom drese Tsoumouvi, ten loptu priťukol Piroskovi a Senica išla do vedenia. Spod úvodného tlaku domácich sa Žilinčania dokázali vymaniť a pohrozili Pichom v 13. minúte, jeho ľavačka ale letela tesne vedľa Šullovej brány. O tri minúty neskôr sa pred bránou ocitol po centri Picha hosťujúci Bello, ale jeho zakončenie vyriešil bez problémov Šulla. V 21. minúte sa po rohovom kope Pirosku zavesil do vzduchu Tsoumou a len vďaka bloku od obrancu neskončila lopta v sieti. V 31. minúte zbytočne stratil loptu pred vlastným pokutovým územím Zeman, čo využil nechytateľnou delovkou k pravej žrdi Škvarka a vyrovnal na 1:1. O štyri minúty to ešte skúšal spoza šestnástky Jirásek, no jeho strela letela tesne nad. Domácich zamrzelo v prvom polčase ešte zranenie Pavlíka, ktorý sa nepríjemne zrazil so súperom a podľa predbežných informácií to vyzerá na otras mozgu.

Na snímke hráč FK Senica Juvhel Tsoumou (vpravo) a hráč MŠK Žilina Serge Ognadon Akakpo v zápase 8. kola jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 FK Senica - MŠK Žilina v Senici v piatok 30. augusta 2013.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V 50. minúte pálil ľavačkou Kalabiška, Dúbravkovu bránu netrafil. O dve minúty to na druhej strane skúsil Majtán, lopta si cestu do brány však takisto nenašla. V 57. minúte opäť pohrozili hostia, Bello prihrával v dobrej pozícii Pichovi, no Šulla si s jeho zakončením poradil. Po hodine hry sa rútil do príležitosti strelec prvého žilinského gólu Škvarka, Šulla ale včas vybehol a dokonale zmenšil strelecký uhol. Sieť sa o v 65. minúte vlnila na opačnej strane, keď sa nádherným streleckým pokusom prezentoval Jirásek. V 69. minúte videl za faul na prenikajúceho Hiaga červenú kartu hosťujúci kapitán Piaček. Následný priamy kop z 18-tich metrov letel aj vďaka bloku Žilinčanov vedľa. Dve minúty pred koncom to opäť skúšal pravačkou Jirásek, lopta z jeho kopačky ale minula bránu. Senica si v závere víťazstvo bezpečne postrážila a vyhrala 2:1.

FK Senica - MŠK Žilina 2:1 (1:1)
Góly: 5. Piroska, 67. Jirásek - 31. Škvarka. Rozhodoval: Hracho, ŽK: Pich, Guba (obaja Žilina), ČK: 69. Piaček (Žilina), 2626 divákov

Zostavy a striedania:
FK Senica:
Šulla – Habánek, Pavlík (42. Ventúra), Brabec, Kalabiška – Križko – Hiago, Jirásek, Zeman (81. Čermák) – Piroska, Tsoumou (90.+1 Jakubov)
MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka (82. Gergel), Piaček , Akakpo, Ricardo Nunes - Pečovský - J. Mihalík, Bello, Škvarka (75. Jelič), Pich (59. Guba) - T. Majtán

Hlasy trénerov:
Eduard Pagáč, tréner Senice:
"Som rád za víťazstvo. Chýba nám množstvo hráčov, futbal je však kolektívna hra. Do zápasu sme výborne vstúpili, keď sme išli zásluhou Pirosku do vedenia. Potom sme začali kaziť ľahké lopty, dostali sme sa pod tlak, ktorý vyústil v súperov gól. Druhý polčas súper ukázal, že má kvalitu, moji hráči však ukázali srdce a odhodlanie ísť za víťazstvom. Som nesmierne rád, že takýto ťažký a dôležitý duel sme dotiahli do víťazného konca."



Adrián Guľa, tréner Žiliny: ""Mali sme pomalý vstup do stretnutia, čo súper využil. Neskôr sme zrýchlili, spresnili hru. Boli sme lepším tímom a dokázali sme aj vyrovnať. Zápas sa lámal na konci prvého a na začiatku druhého polčasu. Strelili sme gól, ktorý však rozhodca neuznal. Súper naopak po štandardke dal vedúci gól. Takéto stretnutia rozhodujú detaily, domáci ich zvládli lepšie, a preto vyhrali.""

.
Na snímke fanúšikovia FK Senica v zápase 8. kola jesennej časti futbalovej Corgoň ligy 2013/2014 FK Senica - MŠK Žilina v Senici v piatok 30. augusta 2013.
Foto: TASR/Lukáš Grinaj