Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

EURÓPSKA LIGA: Vo štvrťfinále si to medzi sebou rozdajú tieto tímy

Ilustračná snímka. Foto: TASR

V osudí figurovalo osem tímov z ôsmich rozličných krajín, medzi nimi prekvapujúco FC Salzburg a CSKA Moskva, ale aj favorizované Atletico a Arsenal Londýn.

Nyon 16. marca (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid sa vo štvrťfinále Európskej ligy UEFA 2017/2018 stretnú so Sportingom Lisabon. Ďalšie dvojice tvoria RB Lipsko - Olympique Marseille, Arsenal Londýn - CSKA Moskva a Lazio Rím - FC Salzburg. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Slovenský futbal stratil svoje hráčske zastúpenie po vypadnutí Viktorie Plzeň, nad sily českého majstra bol Sporting Lisabon aj napriek dvom gólom Mareka Bakoša vo štvrtkovej osemfinálovej odvete v Štruncových sadoch.



V osudí figurovalo osem tímov z ôsmich rozličných krajín, medzi nimi prekvapujúco FC Salzburg a CSKA Moskva, ale aj favorizované Atletico a Arsenal Londýn. Anglický tím sa v boji o postup do semifinále stretne s CSKA Moskva, ktorý prešiel v osemfinále cez Olympique Lyon, "kanonieri" vyradili AC Miláno.

Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe vo štvrtok 5. apríla, odvety sa odohrajú o týždeň neskôr. Finále sa uskutoční 16. mája v Lyone.

Reakcie na žreb:

Andoni Zubizaretta, športový riaditeľ Ol. Marseille: "Lipsko má ofenzívne ladený tím, hrá podobným štýlom ako my. Uvidíme, či sa nám podarí udržať súčasnú formu a prebojovať sa do semifinále. Sme radi, že sme sa dostali až do tejto fázy a sme jediným tímom reprezentujúcim francúzsky futbal v záverečných bojoch európskych pohárov."

Viktor Gončarenko, tréner CSKA Moskva: "Bude to opäť fantastický zážitok pre našich fanúšikov. Po Manchestri United uvidia ďalší anglický veľkoklub. Štadión bude plný a my sa pokúsime súperovi sťažiť rolu favorita."

Ralph Hasenhüttl, tréner Lipska: "Po dvanástich zápasoch naša spanilá jazda Európou pokračuje, tešiť sa môžeme na ďalšie dva. Môžeme byť hrdí na to, čo sme zatiaľ dosiahli. Považujem za miernu nevýhodu, že prvý zápas hráme doma. Máme však skutočne zaujímavého súpera a rozhodne ďalšiu šancu zabojovať o postup. Sme šťastní."

Žreb štvrťfinále EL 2017/18:

RB Lipsko - Olympique Marseille
Arsenal Londýn - CSKA Moskva
Atletico Madrid - Sporting Lisabon
Lazio Rím - FC Salzburg

Zápasový kalendár EL 2017/18:

5. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
12. apríla: odvety štvrťfinále
26. apríla: 1. zápasy semifinále
3. mája: odvety semifinále
16. mája: finále (Lyon)