Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

VIDEO: EURÓPSKA LIGA: Ševela má k dispozícii Čavriča aj Rabiua

Na snímke futbalisti ŠK Slovan Bratislava počas tréningu pred štvrtkovým zápasom 2. predkola Európskej ligy proti domácemu maltskému tímu FC Balzan 25. júla 2018 v Ta' Qali. Foto: TASR - Martin Baumann

Na štadióne Centenary v Ta'Qali sa bude hrať na umelej tráve.

Ta'Qali 26. júla (TASR) - Aleksandar Čavrič aj Ibrahim Rabiu budú k dispozícii ŠK Slovan Bratislava vo štvrtkovom úvodnom stretnutí 2. predkola futbalovej Európskej ligy na pôde maltského FC Balzan (18.00). Tréner Martin Ševela si rozhodnutie o zložení základnej zostavy nechal na deň zápasu.

"Vždy sa rozhodujem tak, aby na danej pozícii hrali tí najlepší. Problémy mali Čavrič a Rabiu, no obaja sú tu s nami a môžu nastúpiť. Rozhodnutie, či v zostave nastanú v porovnaní s uplynulými duelmi nejaké zmeny, si nechám na štvrtok," povedal Ševela na stredajšej predzápasovej tlačovej konferencii.



Na štadióne Centenary v Ta'Qali sa bude hrať na umelej tráve: "V mojich očiach to nie je žiadny problém. Sme technické mužstvo, umelá tráva by nám mohla vyhovovať. Určite je to lepšie než prírodný povrch horšej kvality. Už v utorok sme trénovali v Bratislave na umelej tráve, aby sa hráči adaptovali deň vopred. Máme rovnaké podmienky ako súper. Bude teplo, hráčom však neustále zdôrazňujeme pitný režim. Miestnemu počasiu a podmienkam sa jednoducho musíme prispôsobiť."



Fortunaligový zástupca je jednoznačný favorit dvojzápasu, no Balzan už v pozícii outsidera vyradil v 1. predkole nasadený azerbajdžanský FK Kešla: "Na zápas s Kešlou cestoval náš videonalytik, ktorý nám o súperovi poskytol cenné poznatky. Sú silní v defenzíve a využívajú rýchlych krídelných hráčov. Naša ofenzíva preto musí byť kontrolovaná, aby sme po prípadnej strate lopty zacelili nebezpečné priestory. Dôležitá bude naša kreativita v priestore 30 metrov od súperovej bránky, kde musíme byť odvážni v súbojoch jeden proti jednému a potrebujeme podporu krajných obrancov. Cieľ je zvíťaziť, tomu podriadime taktiku a na nič nebudeme vyčkávať."

Ševela akceptuje očakávania postupu do 3. predkola, kde by jeho zverenci narazili na Rapid Viedeň: "Nechcem sa pred ničím skrývať. Rozhodne sa však na ihrisku, preto kvalitu, ktorú máme, musíme preniesť aj do zápasu."