Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Trnavská jeseň na viacerých frontoch, Godál: Spraviť dobré renomé

Na ilustračnej snímke radosť hráčov Spartaka. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V D-skupine Európskej ligy si zmerajú trnavskí futbalisti sily s Anderlechtom Brusel, Fenerbahce Istanbul a Dinamom Záhreb.

Trnava 31. augusta (TASR) - Na futbalistov FC Spartak Trnava čaká európska jeseň. V D-skupine Európskej ligy si zmerajú sily s Anderlechtom Brusel, Fenerbahce Istanbul i Dinamom Záhreb a dúfajú, že doterajšie výkony z medzinárodných konfrontácií sa im podarí preniesť aj do Fortuna ligy.

Tréner Radoslav Látal dosiaľ všetko podriadil európskemu úspechu: "Bol to náš sen a splnil sa nám. Dali sme trocha bokom slovenskú ligu a oplatilo sa. Máme skvelý kolektív, chalani robia pre úspech maximum, a aj keď sa niekedy naša hra nepáči, v kabíne sme jedna partia." Zo slovenského kvarteta na štarte (ŠK Slovan Bratislava, FC DAC 1904 Dunajská Streda, AS Trenčín) sa jedine Spartak prebojoval do hlavnej časti, no v najvyššej domácej súťaži figuruje po šiestich kolách s bilanciou 2-2-2 na siedmej priečke.



Trnavčania budú musieť zosúladiť účinkovanie vo FL a EL aj počas celej jesene. "Ukázali sme tiež v európskom svetle, že sme výborné mužstvo. Keď je atmosféra a namotivujeme sa na zápas, vieme si to rozdať so súperom. Trocha horšie je to v lige, na tom musíme popracovať. Aj v nej sme mali šance, ale nevyužili sme ich. Potrebujeme preniesť efektivitu aj do ligových stretnutí, vďaka nim hráme v Európe," povedal Boris Godál.

Podľa kapitána si Spartak už postupom zabezpečil ďalšie zaujímavé konfrontácie bez ohľadu na výsledok žrebu. "Každý súper, ktorý príde, bude atraktívny. Chceme, aby si to ľudia užili a mali aj pekné výjazdy. Dúfam, že aj v skupine sa popasujeme, aby sme spravili dobré renomé klubu, mestu a predovšetkým slovenskému futbalu. Chceme si to najmä užiť, doma vypredáme štadión. Budeme hrať poctivo ako doteraz, bez vyhlásení. V šatni vieme, akú máme silu, nepotrebujeme to kričať do sveta. Naša cesta je pokorou, tvrdou prácou a disciplínou a na ihrisku sa pokúsiť uhrať čo najlepšie výsledky a urobiť radosť," dodal Godál.

Úvodné kolo skupinovej fázy je na programe vo štvrtok 20. septembra, Trnavčania sa dovtedy môžu sústrediť na domácu scénu. Už v nedeľu odohrajú súboj 7. kola FL proti Trenčínu. Ten má na šiestej pozícii rovnaký počet bodov s duelom k dobru.