Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Emery sa stal nástupcom Wengera na poste trénera Arsenalu Londýn

Unai Emery, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pred Španielom teraz stoja úlohy dostať tím do Ligy majstrov, resp. k prvému anglickému majstrovskému titulu od roku 2004.

Londýn 23. mája (TASR) - Španiel Unai Emery sa oficiálne stal novým trénerom futbalistov Arsenalu Londýn. Bývalý kouč Paríža St. Germain nahradil na poste Francúza Arsena Wengera, ktorý "gunners" viedol takmer 22 rokov.

O angažovaní 46-ročného Emeryho informovala agentúra DPA s odvolaním sa na oficiálne klubové komuniké. Podľa neho pred Španielom teraz stoja úlohy dostať tím do Ligy majstrov, resp. k prvému anglickému majstrovskému titulu od roku 2004.

Proces výberu kormidelníka mali pod palcom výkonný riaditeľ Arsenalu Ivan Gazidis so šéfom pre futbalové operácie Paulom Sanllehim. Voľba napokon padla na Emeryho, ktorý v ročníku 2017/2018 slávil s PSG domáce treble. Španielsky kouč si skvelé meno urobil aj v FC Sevilla, s ktorou trikrát za sebou triumfoval v Európskej lige UEFA.

"Arsenal je známy a milovaný po celom svete vďaka jeho štýlu hry, vďaka zapojeniu mladých hráčov, pre fantastický štadión a spôsob, akým klub funguje. Som veľmi šťastný, že som dostal zodpovednosť začať novú kapitolu v histórii Arsenalu," povedal po vymenovaní do funkcie Emery, ktorý stihol ešte krátko pred oficiálnym potvrdením klubu oznámiť prijatie postu na jeho vlastnom webe.