Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Gólového Dudu mrzí strata bodov: Mali sme to rozhodnúť v náš prospech

Ondrej Duda, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Slovenský futbalista má v tomto ročníku na konte šesť presných zásahov, lídrami poradia kanonierov sú sedemgóloví srbský mladík Luka Jovič z Frankfurtu a Španiel Alcacer Paco z Dortmundu.

Berlín 22. októbra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Ondrej Duda sa stále drží na popredných priečkach poradia strelcov v nemeckej Bundeslige. Strelecky sa presadil aj v nedeľňajšom zápase 8. kola, v ktorom jeho Hertha Berlín remizovala na domácej pôde s Freiburgom 1:1. Na konte už má v tomto ročníku šesť presných zásahov, lídrami poradia kanonierov sú sedemgóloví srbský mladík Luka Jovič z Frankfurtu a Španiel Alcacer Paco z Dortmundu.

Dudova gólová chvíľa prišla už v 7. minúte, keď si po krížnom centri do pokutového územia spracoval loptu a presnou strelou k vzdialenejšej žrdi otvoril skóre duelu. "Dostal som peknú prihrávku od Pera Skjelbreda. Dobre som to trafil pravou nohou. Som za to rád," povedal 23-ročný Duda pre klubový web. Tiež ale neskrýval sklamanie, že Hertha nezabodovala naplno.

V tabuľke sú tak zverenci maďarského kouča Pála Dárdaia na 6. mieste s 15 bodmi, na lídra z Dortmundu strácajú ť bodov. "Som ale nespokojný, pretože sme nezvíťazili. Mali sme dostatok šancí a mali sme to rozhodnúť v náš prospech. Freiburg nehral zle, aj oni mali svoje šance. No my sme hrali doma a mali sme za sebou našich fanúšikov. Preto sme mali streliť druhý gól. Nemali sme ale na našej strane potrebný kúsok šťastia," dodal.