Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

Grécku futbalovú ligu prerušili pre výtržnosti počas zápasu PAOK - AEK

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Situácia sa vyhrotila po tom, čo rozhodcovia v nadstavenom čase neuznali gól domácich na 1:0.

Atény 12. marca (TASR) - Grécka vláda prerušila najvyššiu futbalovú súťaž v krajine. Dôvodom je incident z nedeľňajšieho šlágra 25. kola medzi PAOK-om Solún a AEK Atény, ktorý nedohrali pre výtržnosti. Za PAOK nastúpil v druhom polčase slovenský reprezentant Róbert Mak. Situácia sa vyhrotila po tom, čo rozhodcovia v nadstavenom čase neuznali gól domácich na 1:0.

Na ihrisko následne vtrhli fanúšikovia i prezident PAOK-u Ivan Savvidis, ktorý mal pri sebe aj zbraň. Rozhodca následne zápas ukončil. "Rozhodli sme sa prerušiť ligu. Nebude sa pokračovať dovtedy, kým sa nenastavia jasné pravidlá, ktoré musia odsúhlasiť všetci účastníci," citoval portál euronews.com gréckeho ministra kultúry a športu Georgiosa Vassiliadisa.

Len niekoľko hodín pred nedeľňajším zápasom odvolací senát disciplinárnej komisie vrátil PAOK-u tri body, o ktoré prišiel minulý týždeň. Dva domáce zápasy bez divákov prekvalifikoval na trest so spätnou platnosťou,

PAOK potrestali za februárový zápas 23. kola gréckej ligy s Olympiakosom Pireus, ktorý zrušili po tom, čo krátko pred jeho začiatkom zasiahol trénera hostí do hlavy Oscara Garciu hodený predmet. Rozhodcovia zostali skoro dve hodiny vo svojich kabínach a Garcia musel do nemocnice na vyšetrenie. Polícia použila slzný plyn proti asi 500 fanúšikom PAOK, ktorí sa pokúsili vniknúť do kabín. Výtržníka, ktorý hodil papierovú pásku z registračnej pokladne, zatkli deň po zrušenom stretnutí.

Duel už podľa verdiktu opakovať nebudú, zamestnávateľ slovenského útočníka Róberta Maka prehral kontumačne 0:3 a musí zaplatiť pokutu 30.000 eur.