Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Godálovi vyšla predpoveď, Trnava sa už teší na Legiu

Na snímke hráč Trnavy Boris Godál sa raduje po strelenom góle v odvetnom zápase 1. predkola Ligy majstrov HŠK Zrinjski Mostar - FC Spartak Trnava v Mostare 18. júla 2018. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Mostar majú Trnavčania za sebou a môžu sa tešiť na zvučnejšieho súpera. Tým je Legia Varšava a Spartak môže v snahe o jeho vyradenie počítať už aj s podporou fanúšikov, keďže mu UEFA zmiernila trest.

Mostar 19. júla (TASR) - Futbalistom Spartaka Trnava vyšiel plán dokonale. V odvete 1. kola kvalifikácie Ligy majstrov 2018/2019 na ihrisku HŠK Zrinjski Mostar chceli streliť prvý gól, ktorý by ich upokojil. To sa im aj podarilo. Naopak, po inkasovaní znervózneli domáci hráči a hoci po otvorení hry podnikli pred bránkou niekoľko závarov, z postupu sa tešil slovenský majster.

Ešte po utorňajšom podvečernom tréningu sa obranca Boris Godál zamyslel a vyslovil názor na priebeh zápasu: "Podľa mňa ho rozhodne štandardka." Jeho slová sa naplnili do bodky a práve Godálovo gólové zakončenie po dobre rozohranom priamom kope napokon rozhodlo zápas. "Je to vždy dobré, keď si mužstvo pomôže štandardkou a dostane sa do vedenia. Presne taký bol náš plán. Chceli sme streliť prvý gól, aby sme neboli pasívni. Potom to súper otvoril, potreboval streliť tri góly, ale našťastie dal iba jeden. Niektoré situácie boli hrozivé, ale napokon sme to ustáli a ubojovali," povedal pre TASR autor úvodného gólu v zápase.



Tesne pred týmto gólom však mohlo byť všetko inak, keby Todorovič nezakončil svoj prienik do šestnástky iba do brvna. "Stála pri nás aj šťastena, niektoré veci sme vyriešili. Súper svoju šancu nevyužil, naopak my svoju áno. Veľmi nás to teší."

Trénera Látala výkon mužstva potešil len z časti, mrzia ho hluché chvíľky. Tie pomenoval aj Godál: "Mali sme ich viac v druhom polčase, kde sme veľakrát museli behať bez lopty viac, ako by bolo zdravé. Mali sme tam veľa strát. Aj gól sme dostali po strate, keď sme mali loptu na svojich kopačkách. Pripísal by som to menšej koncentrácii, v hlave sa v tej chvíli premelie všeličo. Nevyplatilo sa nám to, stále nás však držal nad vodou strelený gól z prvého polčasu. Myslím si, že sme vynikali v bojovnosti."

Trnavčania sa na zápas dobre pripravili. Kormidelník slovenského majstra varoval hráčov pred nepriateľským prostredím, ktoré napokon až také nežičlivé nebolo, neprekvapilo ich ani očakávané veľké teplo. "Na rozcvičke však bolo horúco, tráva ešte nebola poliata a mal som pocit, že je 40 stupňov. Potom ako sme išli na zápas však už bola veľká časť ihriska v tieni a bolo popolievané. Bolo to oveľa lepšie, dalo sa s tým bojovať," prezradil Godál.

Mostar teda majú Trnavčania za sebou a môžu sa tešiť na zvučnejšieho súpera. Tým je Legia Varšava a Spartak môže v snahe o jeho vyradenie počítať už aj s podporou fanúšikov, keďže mu UEFA zmiernila trest. "Ja dúfam, že bude plný dom. Dreli sme celú sezónu, aby sme vybojovali Ligu majstrov, dreli sme tieto dva zápasy, aby sme priniesli do Trnavy zvučnejšieho súpera. Dúfam, že sa štadión naplní a hlavne verím, že v prvom zápase uhráme pozitívny výsledok, aby sme mali v odvete o čo bojovať," uzavrel Godál pre TASR.

Vyslaný redaktor TASR Michal Runák