Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Mourinho dal neskorý príchod na duel s Valenciou v LM za vinu polícii

Tréner Manchesteru Jose Mourinho. FOTO TASR/AP Foto: TASR/AP

Zápas sa preto začal s niekoľkominútovým oneskorením.

Manchester 3. októbra (TASR) - Tréner Manchestru United Jose Mourinho obvinil anglickú políciu z toho, že jeho tím meškal na utorňajší domáci duel futbalovej Ligy majstrov proti Valencii (0:0). Zápas sa preto začal s niekoľkominútovým oneskorením.

Mourinho vyhlásil, že manchesterská polícia odmietla eskortovať tímový autobus z hotela na štadión. Ten potom uviazol v zápche a cesta mu tak trvala o 45 minút dlhšie ako zvyčajne. Z hotela vyrazila výprava o 19.00 SELČ a na štadión prišla až o 20.16, teda iba 44 minút pred plánovaným výkopom. Po konzultácii predstaviteľov UEFA s hlavným rozhodcom potom štart zápasu posunuli.

"Dúfali sme, že 30 minút z hotela na štadión bude stačiť, inokedy to tak je. Tentoraz nás ale polícia odmietla sprevádzať," povedal Mourinho podľa britských médií. "Trvalo nám to 75 minút. UEFA bola ohľaduplná, rovnako aj rozhodca, a dovolili nám nastúpiť na zápas o päť minút neskôr. Potrebovali sme totiž istý čas na prípravu."

Manchesterská polícia v reakcii na slová Mourinha uviedla, že rozhodnutie nesprevádzať autobus s hráčmi United bolo súčasťou vynútenej zmeny v protokole, ktorá ale bola konzultovaná s funkcionármi klubu a tí o nej vopred vedeli.