Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tottenham prišiel v Pireu o dvojgólový náskok a remizoval

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Úvodný gól zápasu B-skupiny strelil v 26. minúte z pokutového kopu Harry Kane.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Futbalisti Tottenhamu Hotspur remizovali v zápase 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov na ihrisku gréckeho vicemajstra Olympiakosu Pireus 2:2. Finalisti z uplynulej sezóny prestížnej súťaže viedli 2:0, no náskok neudržali.

Úvodný gól zápasu B-skupiny strelil v 26. minúte z pokutového kopu Harry Kane. O štyri minúty neskôr pridal druhý zásah Lucas Moura, ktorý zužitkoval prácu Bena Davisa. Reprezentant Walesu narušil rozohrávku gréckeho družstva a Brazílčanovi poslal ideálnu prihrávku pred hranicu šestnástky. Tesne pred prestávkou znížil Portugalčan v službách domácich Daniel Podence.

V úvode druhej časti hry rozvlnil sieť domácich Delle Alli, no z jasného ofsajdu. Onedlho dostal Pireus príležitosť zahrávať pokutový kop a francúzsky veterán v jeho službách Mathieu Valbuena nezaváhal.

V zápase A-skupiny medzi tímami FC Bruggy a Galatasaray Istanbul gól nepadol. Belgický vicemajster bol bližšie k zisku troch bodov, no vždy narazil na brankára Fernanda Musleru. Ten v 51. min vychytal samostatný nájazd Nigérijčana Emmanuela Dennisa a o tri minúty sa zaskvel aj po rohovom kope pri hlavičke Dennisovho krajana Davida Okerekeho.



Liga majstrov 2019/2020 - 1. kolo skupinovej fázy, polčasové sumáre:

A-skupina:

FC Bruggy - Galatasaray Istanbul 0:0

Rozhodoval: Vinčič (Slovin.)

B-skupina:

Olympiakos Pireus - Tottenham Hotspur 2:2 (1:2)

Góly: 44. Podence, 54. Valbuena (11 m) - 26. Kane (11 m), 30. Lucas Moura

Rozhodoval: Rocchi (Tal.)