Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

POHÁROVÁ FACKA: Manchester United vypadol už v 3. kole Ligového pohára

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Úradujúci vicemajster prehral v utorok doma s Derby County 7:8 na strely zo značky pokutového kopu po tom, čo sa zápas v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 2:2.

Londýn 26. septembra (TASR) - Futbalisti Manchestru United prekvapujúco vypadli už v 3. kole anglického Ligového pohára (Carabao Cup). Úradujúci vicemajster prehral v utorok doma s Derby County 7:8 v jedenástkovom rozstrele po tom, čo sa zápas v riadnom hracom čase skončil nerozhodne 2:2.

Favorit síce viedol na Old Trafforde už od 3. minúty po presnom zásahu Juana Matu, no v druhom polčase prišli veľké chvíle Derby, ktoré účinkuje v druhej najvyššej súťaži Championship. Najprv v 59. minúte vyrovnal Harry Wilson a v 85. minúte poslal outsidera senzačne do vedenia Jack Marriott. Medzitým videl v 67. minúte červenú kartu brankár ManU Sergio Romero, ktorý zahral rukou mimo vlastnej šestnástky. Zverenci trénera Joseho Mourinha aj v desiatich hráčoch vrhli všetky sily do útoku a odvrátili prehru v riadnej hracej dobe, keď v piatej minúte nadstaveného času vyrovnal striedajúci Marouane Fellaini.

O víťazovi tak musel rozhodnúť rozstrel, keďže v Ligovom pohári nenasledujú za nerozhodného stavu predĺženia. Prvých sedem exekútorov na oboch stranách nezaváhalo, v ôsmej sérii premenil jedenástku za hostí Richard Keogh, kým pokus domáceho Phila Jonesa zneškodnil brankár hostí Scott Carson. Z postupu mal veľkú radosť tréner Derby - bývalý dlhoročný anglický reprezentant Frank Lampard, ktorý vyradil svojho bývalého kouča, Mourinho ho v minulosti viedol počas dvoch zastávok v londýnskej Chelsea. "Som šokovaný, ale v dobrom slova zmysle. Moji hráči predviedli fantastický výkon. Som na nich hrdý," povedal Lampard pre Sky Sports.

V tábore United nie je priaznivá klíma už od sobotňajšieho domáceho zápasu Premier League, v ktorom iba remizovali 1:1 s Wolverhamptonom Wanderers. Francúzsky stredopoliar Paul Pogba skritizoval herný systém mužstva, ktoré by podľa neho malo najmä v domácom prostredí hrať viac ofenzívne. Mourinho si však do taktiky hovoriť nenechá a hráča zbavil pozície vicekapitána mužstva s odôvodnením, že nejde o osobnú pomstu a toto rozhodnutie nebude komentovať.

"Treba si uvedomiť, že sme hrali proti tímu s kvalitnými mladými hráčmi, ktorým nechýbala dravosť. Derby County odohralo zápas vo veľkej intenzite, ktorá nám možno chýbala. Za stavu 1:1 sme však mali dostatok príležitostí, aby sme rozhodli. Nové pravidlo súťaže o zrušení predĺženia nám neprospelo, myslím si, že ďalších 30 minút by nám stačilo na dotiahnutie zápasu do víťazného konca. Jedenástkový rozstrel je lotéria, ale pred pokusom Jonesa som vedel, že môžeme mať problém. Na niekoho to však musí padnúť...," uviedol Mourinho.

Minikrízu môžu jeho zverenci zažehnať v sobotu na ihrisku West Hamu United, kde sa predstavia v rámci 7. kola Premier League.

Ligový pohár (Carabao Cup) - 3. kolo (šestnásťfinále, hrá sa na jeden zápas):

Burton Albion - FC Burnley 2:1, Wycombe Wand. - Norwich City 3:4, Oxford United - Manchester City 0:3, FC Millwall - FC Fulham 1:3, AFC Bournemouth - Blackburn Rovers 3:2, Preston North End - FC Middlesbrough 2:2, 3:4 na strely z 11 m, Wolverhampton Wanderers - Leicester City 0:0, 1:3 na 11 m, FC Blackpool - Queens Park Rangers 2:0, Manchester United - Derby County 2:2, 7:8 na 11 m, West Bromwich Albion - Crystal Palace 0:3

.

Mourinho zbavil Pogbu pozície vicekapitána Manchestru United


Francúzsky futbalista Paul Pogba prišiel v Manchestri United o pozíciu vicekapitána. Rozhodol o tom tréner anglického tímu Jose Mourinho bez udania dôvodu. Podľa portugalského kormidelníka však za týmto verdiktom nie sú nezhody s hráčom.

"Je to rozhodnutie, ktoré nemusím nijako vysvetľovať," poznamenal Mourinho. Po víkendovej remíze 1:1 s Wolverhamptonom Wanderers kritizoval Pogba herný systém svojho tímu, ktorý by podľa jeho slov mal byť najmä v domácom prostredí ofenzívnejší.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar nefiguroval na súpiske United pre utorňajší zápas 3. kola Ligového pohára (Carabao Cup) s Derby County, v ktorom favorit prehral 7:8 v jedenástkovom rozstrele po remíze 2:2 v riadnom hracom čase.