Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Juhar po červenej karte v Plzni pod hrozbou finančného postihu

Martin Juhar Foto: slavia.cz

Podľa nového kouča Slávie Praha nedisciplinovanosti v mužstve už dosť a takto to už ísť nemôže. Zároveň vyslal varovanie ostatným členom kádra, trest od klubu ale Juhar zatiaľ nedostane.

Praha 15. mája (TASR) - Pod hrozbou finančného postihu bude v ďalších zápasoch sezóny hrávať v Slavii Praha slovenský legionár Martin Juhar. Varovania od trénera Michala Petrouša sa mu dostalo po tom, čo v Plzni vo víťaznom súboji s Viktoriu (1:0) dostal červenú kartu.
"Vzťahuje sa to však aj na žltú kartu za nešportové správanie," uviedol pre český Sport nový kouč "zošívaných". Podľa neho bolo nedisciplinovanosti v celom mužstve už dosť a "takto to už ísť nemôže". Petrouš vyslal zároveň varovanie ostatným členom kádra, trest od klubu ale Juhar zatiaľ nedostane. "Vyhrali sme a tak som trocha zmäkol," priznal Petrouš, ktorý po stretnutí sľuboval pre Juhara prísne sankcie.

Napriek tomu ale bez povšimnutia jeho prehrešok nenechal. Juhar dostal podmienku, že pri opakovanom priestupku ho už potrestajú a to sa vťahuje aj za žltú kartu za nešportové správanie.

"Tiež som zhodnotil, že išlo o jeho prvé vylúčenie," vysvetlil svoje rozhodnutie Petrouš. Na "koberec" ho zatiaľ nepozvali, pretože po výhre v Plzni dostali hráči dva dni voľna. "Mimoriadny výkon, mimoriadna odmena," ocenil tréner triumf nad Viktoriou. Kým však jeho slovenskí spoluhráči Bortel, Čonka a Škutka odcestovali za rodinami na Slovensko, Juhar čaká, ako dopadne na disciplinárnej komisii. Určite mu zastavia činnosť. "To bude pre neho najvyšší trest. Teraz išiel s formou hore, proti Jabloncu zažiaril a dal dva góly, teraz hrať nebude," zamyslel sa Petrouš. Podľa asistenta odvolaného trénera Petra Radu Martina Poustku, Juhar neuniesol úspech proti Jabloncu. Má však vraj na čom stavať. "Je to dynamický hráč, rýchly, silový, má vynikajúcu streľbu," pochválil Juhara, ale aj naznačil, že práca s ním je trocha zložitejšia. "Komplikované typy mi však nevadia. Keď urobí niečo prekvapujúce mimo ihriska, tak sa dá vytušiť, že prekvapí aj na ňom."

Pre jeho plzenský úlet má aj vysvetlenie. "Po Jablonci si myslel, že všetko už pôjde samé. Ale keď prehral osobný súboj s Ďurišom, s ktorým sa pozná zo slovenskej ligy a mládežníckych výberov, tak to nezvládol a konal impulzívne. Ešte je ľudsky nevyzretý, také prerastené dieťa," konštatoval na jeho adresu Poustka s vysvetlením, že to nie sú slová odsúdenia. "Je inteligentný, na tréningu drie ako kôň," pochváli ho. A tréner Petrouš dodal: "Stále sa usmieva, je samá srandička."

U trénera aj vedenia klubu Juhar búrku prekonal v suchom odeve. Udobriť si však bude musieť ale spoluhráčov, ktorí bez neho vydreli v Plzni víťazstvo. "Naštvaný na neho nie som," odkázal mu kapitán Karol Kisel.

Juhar spoluhráčom prisľúbil, že v šatni sa im odmení nejakou odmenou, ale pre dva dni voľna zatiaľ ešte nič neprebehlo. Vedúci mužstva Stanislav Vlček ale odkázal, že si to postráži. "Väčšinou sa objednáva pizza, alebo kurčatá. Bôčik nie, lebo ten by im postavy moc nevylepšil," povedal Stanislav Vlček.