Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Zranenie C. Ronalda nie je vážne, rozhodca priznal chybu

Cristiano Ronaldo, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Hviezdny útočník a kapitán Portugalska utrpel v súboji so Srbskom svalové zranenie a predčasne musel vystriedať už po 30 minútach za stavu 0:1.

Lisabon 26. marca (TASR) - Úradujúci majstri Európy z Portugalska nemajú za sebou najideálnejší vstup do futbalovej kvalifikácie EURO 2020. V B-skupine majú po dvoch domácich dueloch s Ukrajinou (0:0) a Srbskom (1:1) na konte len dva body. V pondelok tiež nedohral duel so Srbmi hviezdny útočník a kapitán tímu Cristiano Ronaldo, ktorý utrpel svalové zranenie a predčasne musel vystriedať už po 30 minútach za stavu 0:1.

Kanonier Juventusu Turín sa zranil pri šprinte za dlhou loptou a tímoví lekári uviedli, že ho čakajú zdravotné testy. Podľa prvých informácií má problémy s pravým zadným stehenným svalom. Dobrou správou pre domácich ale boli pozápasové slová Ronalda: "Nemám veľké obavy, pretože dobre poznám svoje telo. Vrátiť by som sa mohol o jeden či dva týždne," citovala 34-ročného útočníka agentúra AP.

Srbi išli do vedenia už v 7. minúte, keď Dušan Tadič premenil penaltu, ale ešte do polčasu vyrovnal strelou z diaľky Danilo Pereira. V druhom dejstve rozhodcovia najprv za ruku v šestnástke hostí ukázali na biely bod, ale hlavný arbiter po konzultácii s čiarovým napokon penaltový verdikt odvolal. "Bola to jasná penalta," povedal Ronaldo, ktorý zostal na lavičke počas celého ďalšieho zápasu a povzbudzoval spoluhráčov. "Mal som potom šancu hovoriť s rozhodcom a priznal, že urobili chybu," dodal.

Aj tréner Portugalska Fernando Santos potvrdil, že sa mu poľský arbiter Szymon Marciniak po zápase ospravedlnil. "Pozreli sme si video a bolo to jasné. Nemôžete nechať niekoho, kto bol od situácie 40 metrov, aby rozhodol za vás," uviedol Santos a dodal: "Dve remízy nie sú príjemné. Naše mužstvo má ale dostatok kvality a talentu, aby zvíťazilo v dvoch najbližších zápasoch vonku."

Srbi boli domácim viac ako vyrovnaným súperom, mali šance, no skórovali len raz. "Hrali sme dobre organizovane a disciplinovane. Ronaldovo zranenie súperovi neprospelo, ale to sa stalo aj nám v prípade zranenia Gačinoviča. Ak sa zoberie všetko do úvahy, tak si myslím, že remíza je férová. Môžeme byť hrdí na našich hráčov," citoval portál UEFA kouča Srbov Mladena Krstajiča. Srbi v júni hrajú na Ukrajine, ktorá zvíťazila v Luxembursku 2:1 až gólom v úplnom závere. Portugalsko bude opäť v akcii v septembri, keď nastúpi v Srbsku.