Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Tréner futbalistov SR do 21 rokov chce vyhrať oba zápasy s Albánskom

Na snímke tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Oto Brunegraf. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pre Ota Brunegrafa je to premiérový reprezentačný zraz v pozícii hlavného trénera. Doterajší kouč dvadsaťjednotky Pavel Hapal prijal ponuku od Sparty Praha.

Šamorín 18. marca (TASR) - Na zraze slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov pred kvalifikačným dvojzápasom ME 2019 s Albánskom (23. marca v Tirane a 27. marca v Žiline) sa v nedeľu popoludní zišlo v Šamoríne 15 hráčov.

"Čakáme, kým sa nám to skompletizuje. Ako poslední pricestujú dvaja Dáni - Denis Vavro a Filip Lesniak. V nedeľu o 13.00 boli na zraze skoro všetci hráči zo slovenskej ligy, okrem Dunajskostredčanov. Na zraze boli aj Nikolas Špalek, Lukáš Haraslín, Jakub Hromada a Jozef Urblík. Adam Jakubech chvíľu meškal," cituje internetová stránka futbalsfz.sk trénera dvadsaťjednotky Ota Brunegrafa. "V tejto chvíli riešime jednu väčšiu a jednu menšiu komplikáciu. Jedna sa týka Reného Kotríka, ktorý má problémy v dolnej časti tela. Druhá Martina Vantrubu, on má problém s ramenom," pokračoval tréner.

Pre Brunegrafa je to premiérový reprezentačný zraz v pozícii hlavného trénera. Doterajší kouč dvadsaťjednotky Pavel Hapal prijal ponuku od Sparty Praha: "Pocity sú fajn. Už chcem, aby sme boli všetci spolu, nevideli sme sa štyri mesiace. Najpodstatnejšie je, aby sme dvojzápas zvládli a udržali si šancu na záverečný šampionát. Neostáva nám nič iné, iba tieto dve stretnutia s Albánskom vyhrať," povedal Brunegraf.

Nominácia:

brankári:
Martin Vantruba (FC Spartak Trnava), Marek Rodák (Rotherham United FC), Adam Jakubech (Lille OSC)
obrancovia: Atila Varga (U.S. Arezzo), Juraj Chvátal (MŠK Žilina), Dávid Hancko (MŠK Žilina), Denis Vavro (FC Kodaň), Michal Sipľak (MKS Cracovia Krakov), Martin Šulek (AS Trenčín), Andrej Kadlec (FC Spartak Trnava), Richard Križan (FC Nitra)
stredopoliari: Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk), Erik Jirka (FC Spartak Trnava), Roland Černák (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Jakub Hromada (SK Slavia Praha), Filip Lesniak (Aalborg BK), Christián Herc (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Nikolas Špalek (Brescia Calcio), Jozef Urblík (FK Vysočina Jihlava), René Kotrík (FC Nitra), Milan Dimun (MKS Cracovia Krakov)
útočníci: Filip Balaj (MŠK Žilina), Samuel Mráz (MŠK Žilina)