Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Šport

V baráži o ME 21 sa stretnú Gréci s Rakúskom a Poliaci s Portugalskom

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jozef Ďurník

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Nyon 19. októbra (TASR) - Grécko proti Rakúsku a Poľsko proti Portugalsku zabojujú o zvyšné dve miestenky na majstrovstvá Európy 2019 futbalistov do 21 rokov. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Tieto štyri reprezentácie sa umiestnili na prvých štyroch priečkach v tabuľke druhých tímov po skončení skupinovej časti kvalifikácie. Počítali sa v nej výsledky s mužstvami na prvom, treťom, štvrtom a piatom mieste. Slovenská dvadsaťjednotka figurovala v tomto kvalifikačnom cykle v 2. skupine, kde obsadila tretiu pozíciu za priamym postupujúcim zo Španielska a Severným Írskom, ktoré sa nedostalo do play off.

Barážové dvojzápasy sa odohrajú v termíne 12. až 20. novembra. Dvaja víťazi sa pridajú k desiatim už známym účastníkom záverečného turnaja: usporiadateľskému Taliansku a tímom s prvenstvami v deviatich kvalifikačných skupinách. Okrem Španielska sú nimi Chorvátsko, Dánsko, Anglicko, obhajca trofeje z Nemecka, Belgicko, Srbsko, Rumunsko a Francúzsko. Šampionát sa uskutoční od 16. do 30. júna v šiestich dejiskách (Bologna, Reggio Emilia, Cesena, Terst, Udine, Serravalle) a poslúži aj ako európska kvalifikácia pre olympijské hry 2020 v Tokiu, na ktorých si zahrajú semifinalisti ME 2019.

Baráž ME 2019 futbalistov do 21 rokov (12. - 20. novembra 2018):

Grécko - Rakúsko
Poľsko - Portugalsko

účastníci ME (10 z 12): Taliansko (organizátor), Chorvátsko, Španielsko, Dánsko, Anglicko, Nemecko (obhajca), Belgicko, Srbsko, Rumunsko, Francúzsko