Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

FIFA vyšetruje rasistické správanie sa ruských fanúšikov

Ilustračné foto. Foto: TASR

Z tribún jedného z hostiteľských štadiónov MS 2018 sa ozývali "opičie zvuky", keď sa lopty dotkli hráči čiernej pleti francúzskeho tímu.

Petrohrad 28. marca (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala vyšetrovanie údajného rasistického správania sa fanúšikov Ruska v utorňajšom medzištátnom prípravnom dueli proti Francúzsku v Petrohrade.

Z tribún jedného z hostiteľských štadiónov MS 2018 sa ozývali "opičie zvuky", keď sa lopty dotkli hráči čiernej pleti francúzskeho tímu. Urážky bolo zreteľne počuť v televíznom vysielaní aj po góle Paula Pogbu pri víťazstve Francúzska 3:1.

FIFA informovala v stredu, že zbiera dôkazy v súvislosti s diskriminačnými incidentmi. "Kým nevyhodnotíme všetky dostupné informácie, nemôžeme sa k tomu viac vyjadrovať," uviedla v stanovisku Medzinárodná futbalová federácia. Incidenty žiada vyšetriť aj francúzska ministerka športu Laura Flesselová. "Rasizmus nemá na ihrisku žiadne miesto," napísala na twitteri a pripojila obrázok francúzskej reprezentácie.

Je to už tretí prípad na štadióne v Petrohrade v tejto sezóne, ktorý sa spája s rasizmom. Tamojší klub Zenit dvakrát čelil sankciám zo strany Európskej futbalovej únie (UEFA) za rasizmus jeho fanúšikov. V Petrohrade sa bude hrať aj jedno semifinálové stretnutie MS 2018, pripomenula agentúra AP.