Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Löw verí v lojálnosť Özila a Gündogana, DFB chce odpovede

Na archívnej snímke tréner futbalovej reprezentácie Nemecka Joachim Löw. Foto: TASR/AP

Obaja reprezentanti sa dostali pod paľbu kritiky po tom, čo sa odfotili s prezidentom Turecka Recepom Tayyipom Erdoganom.

Berlín 16. júna (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw verí v lojálnosť svojich dvoch zverencov tureckého pôvodu Mesuta Özila a Ilkaya Gündogana. Obaja reprezentanti sa dostali pod paľbu kritiky po tom, čo sa odfotili s prezidentom Turecka Recepom Tayyipom Erdoganom.

Obaja futbalisti sa s tureckou hlavou štátu odfotili ešte minulý mesiac, no Gündogan pod fotografiu na sociálnu sieť napísal: "Pre môjho ctihodného prezidenta." V Nemecku vyvolala fotografia veľký odpor, pričom fanúšikovia spochybnili lojalitu oboch hráčov s tureckými koreňmi. Löw však verí, že je všetko v poriadku: "Pre mňa je najdôležitejšie to, že obaja hráči sú skutočne oddaní Nemecku a pripravení bojovať za jeho farby," uviedol kouč Nemcov pre časopis Spiegel.

Nemecká futbalová federácia (DFB) však počin oboch reprezentantov kritizovala a viceprezident Rainer Koch chce celú vec vyšetriť. "Chceme vyriešiť všetky pochybnosti, ktoré vznikli okolo tejto fotky. Po MS chceme oboch futbalistov vypočuť. Mnoho ľudí v Nemecku vyjadrilo svoje pocity a všetky otázky si zaslúžia odpoveď."

Polícia v Kolíne nad Rýnom vyšetruje incident zo 7. júna, po ktorom neznámy páchateľ rozbil okno na Gündoganovom aute. Tento útok je pravdepodobnou odpoveďou nemeckých fanúšikov na zverejnenú fotografiu.