Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Odložený zápas medzi Marseille a Lyonom sa odohrá bez fanúšikov hostí

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Diváci boli svedkami násilných scén aj v sobotu v Nantes, keď na vozidlá s fanúšikmi Nice zaútočili domáci priaznivci.

Paríž 5. decembra (TASR) - Odložený futbalový zápas francúzskej Ligue 1 medzi Olympique Marseille a Lyonom sa uskutoční bez hosťujúcich fanúšikov. Duel sa zrušil na konci októbra po útoku priaznivcov na autobus Lyonu, pri ktorom utrpel zranenie hlavy nedávno odvolaný tréner Fabio Grosso aj jeho asistent Raffaele Longo.

"Mám zmiešané pocity. Verím, že je to preventívne opatrenie po tom, čo sa stalo v Nantes a Marseille," uviedol po utorkovom rozhodnutí ministerstva vnútra dočasný kouč Lyonu Pierre Sage.

Diváci boli svedkami násilných scén aj v sobotu v Nantes, keď na vozidlá s fanúšikmi Nice zaútočili domáci priaznivci. Výsledkom toho bol útok neznámej osoby, ktorá v blízkosti baru Saint-Georges neďaleko štadióna nožom bodla do chrbta 31-ročného fanúšika Nice. Záchranári obeť previezli do nemocnice, tam však zraneniam podľahla.

"Radikálna situácia si vyžaduje radikálne opatrenia. Nemôže to takto pokračovať vo futbale," povedala v pondelok francúzska ministerka športu Amelie Oudeaová-Casterová. Podľa agentúry DPA navrhla, aby sa pohyb fanúšikov obmedzil v okolí rizikových zápasov. "Nie je možné, aby dochádzalo k zraneniam, útokom na autobusy a k úmrtiam," dodala.