Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

K trofeji nám chýbalo päť sekúnd, hovorí sklamaný brankár Petr Čech

Brankár FC Chelsea Petr Čech Foto: TASR/AP

Lenže Bayern Mníchov stihol v závere predĺženia vyrovnať na 2:2 a v penaltovom rozstrele londýnsky tím zdolal 5:4.

Praha 31. augusta (TASR) - Českého futbalového brankára v službách FC Chelsea Petra Čecha ovládli po piatkovom neúspešnom zápase o európsky Superpohár s Bayernom Mníchov zmiešané pocity. Na jednej strane bol rád, že mohol po čase chytať kvalitný zápas v rodnej krajine, na druhej strane prestížnu trofej nezískal aj keď ju už mal so spoluhráčmi prakticky v rukách.

V pražskom Edene hrala Chelsea s desiatimi hráčmi od 85. minúty bez vylúčeného Ramiresa. Napriek tomu chýbalo len pár sekúnd k tomu, aby sa gólman Čech radoval zo zisku Superpoháru. Lenže bavorský tím stihol v závere predĺženia vyrovnať na 2:2 a v penaltovom rozstrele londýnsky tím zdolal 5:4. Čechovi tak pokazil zážitok.



"Chýbalo päť sekúnd, päť sekúnd. Samozrejme, že zavládlo veľké sklamanie Chýbalo málo a všetko mohlo byť inak Toto je obrovské sklamanie. Bol to výborný zápas a hrať doma je vždy príjemné. Ale na druhú stranu pohár nemám. Veril som, že už to dohráme. Lenže dlho sme hrali s desiatimi, čo proti Bayernu nie je nikdy jednoduché. Napriek tomu sme dokázali dať gól, išli do vedenia a dlho to bránili. Až na tých päť sekúnd," cituje portál idnes.cz Čecha.

Český brankár napokon prehral penaltový mirkosúboj s Manuelom Neuerom. "Pred penaltami som hovoril Neuerovi, či zasa pôjde strielať. Vraj na neho nevyšla rada a v prvých piatich nie je. Tak mu vravím, počkaj to sa ešte nerozohdne a potom na teba rad príde. A ešte mu hovorím, že potom, pôjdem tiež," povedal Čech, ktorý sa mýlil. O víťazovi totiž rozhodlo napokon päť strelcov na každej strane. "Pri strele Lahma som bol veľmi blízko. A na tu Shaqiriho som si siahol, vyrazil som ju, ale žiaľ do bočnej siete. Chýbalo pár centimetrov a lopta by bola vonku. Škoda."

Brankár FC Chelsea Petr Čech (vľavo) a brankár Bayernu Mníchov Manuel Neuer
Foto: TASR/AP


Guardiola je hrdý na tím

Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Josep Guardiola po piatkovom triumfe v európskom Superpohári prejavil uznanie nielen svojim zverencom, ale aj svojmu predchodcovi Juppovi Heynckesovi.

Bayern vyhral v kalendárnom roku 2013 už štyri trofeje a môže pridať aj piatu, ak bude úspešný na klubových MS FIFA, ktoré sa uskutočnia 11.-21. decembra v Maroku. Okrem Ligy majstrov, európskeho Superpohára získal aj nemecký double, no triumf v Prahe bol prvou trofejou trénera Guardiolu na lavičke Bayernu, kde v lete vystriedal úspešného Heynckesa.

Tréner Bayernu Mníchov Pep Guardiola počas finále 38. ročníka Superpohára UEFA Bayern Mníchov - Chelsea Londýn v Prahe v piatok 30. augusta 2013.
Foto: TASR/AP
"Som veľmi, veľmi hrdý na moje mužstvo a Juppa Heynckesa," povedal pre agentúru dpa španielsky kouč, ktorý sa preslávil pôsobením v FC Barcelona. "Tréner Heynckes je tou najdôležitejšou osobu, ktorej vďačíme za to, kde sme. Veľká vďaka mu patrí za to, že som dostal šancu hrať o túto trofej. Som nesmierne šťastný z toho, akým spôsobom sme hrali. Nevyužili sme dosť príležitostí v posledných troch dueloch, ale nikdy sme neprestali hrať ofenzívne. Títo hráči majú neskutočný charakter."

Bavorský klub, ktorý sa stal v Prahe prvým nemeckým víťazom Superpohára v histórii, si súčasne skompletizoval všetky európske trofeje. "Táto trofej je veľmi dôležitá pre nás, ak chceme zostať na vlne úspechov," uviedol športový riaditeľ Bayernu Matthias Sammer. "Prehrali sme totiž v nemeckom Superpohári. Nahnevalo nás to, takže by bolo pre nás nepríjemné, ak by sme znovu prehrali."