Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbalová súťaž detí z detských domovov

Foto: Appelia cup 2013

Dňa 17. a 18. júna vyvrcholí na ihrisku FK Štrba futbalová súťaž detí z detských domovov Appelia cup 2013.

Bratislava 12. júna (OTS) - Do tejto súťaže sa každoročne zapája vyše 500 nielen chlapcov, ale aj dievčat vo veku od 14 do 18 rokov. Súťaž začala už v jeseni a do finále sa tento rok dostali zástupcovia trnavského, banskobystrického, prešovského a nitrianskeho kraja. Hráči sú vyberaní z 52 detských domovov a účasť vo finále na Štrbe je pre mnohých vrcholom ich športovej kariéry.

Obec Štrba na čele so starostom obce pánom Michalom Sýkorom každoročne vytvára pre toto finále fantastické podmienky. Jednotlivé zápasy rozhodujú súčasní alebo bývalí profesionálni rozhodcovia.

Mnohí mladí futbalisti, ktorí sa zúčastnili tejto súťaže sú dnes už hráčmi ligových futbalových klubov.
Táto súťaž je príkladom spoločenskej zodpovednosti firiem, kde pre dobrú myšlienku sa spojili súkromné spoločnosti, majitelia futbalových klubov, médiá a miestne samosprávy a vytvorili tak deťom skvelé podmienky pre rozvoj ich talentu. Deti v kritickom veku získavajú dôležité životné skúsenosti a za dosiahnutie cieľov sú odmeňovaní nielen športovým úspechom, ale aj hodnotnými darčekmi.

Prezidentom súťaže je športová komentátorská legenda Karol Polák. Organizátor súťaže je poradenská spoločnosť APPEL Group. Generálnym partnerom je spoločnosť DOXXbet. Hlavným partnerom je Slovenský futbalový zväz. Partnermi súťaže sú ďalej spoločnosti ACIS, LEAF, TISSOT, Hospodárske noviny, TASR, Madal Bal, Hotel Oko Nitra a reksík.sk. Súťaž podporili FC Nitra, AS Trenčín, Obec Likavka, FK Zemplín Michalovce, Vion Zlaté Moravce a Dukla Banská Bystrica.

Program finále Štrba

17. júna pondelok
12:00 obed (spoločenský dom Štrba)
14:00 slávnostné otvorenie (štadión Štrba)
14:30 Trnavský kraj - Banskobystrický kraj (štadión Štrba)
16:00 Prešovsky kraj - Nitriansky kraj (štadión Štrba)
17:30 večera (spoločenský dom Štrba)

18. júna utorok
9:30 zápas o 3. miesto (štadión Štrba)
10:45 zápas o 1. miesto (štadión Štrba)
12:00 slávnostné vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien (štadión Štrba)
12:30 obed (spoločenský dom Štrba)


http://www.appel.sk
http://strba.customers.delphi.sk/