Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovan Bratislava podľahol vo finále turnaja na Malte Zbrojovke Brno

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Belasí prehrali s českým súperom rozdielom triedy.

Valletta 21. januára (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava prehrali v pondelňajšom finále Tipsport Cupu na Malte s českým tímom Zbrojovka Brno 0:3.

Tipsport Cup - finále:


FC Zbrojovka Brno – ŠK Slovan Bratislava 3:0 (3:0)
Góly: 33. Šumbera, 42. Bariš, 44. Pavlík. ŽK: Přichystal, Kryštůfek, Sedlák - Apau, Ljubičič, Bajrič

Brno: Halouska – Sukup (72. Vraštil), Kryštůfek, Pavlík, Eismann – Krejčí (46. Sedlák), Bariš (72. Jurášek), Přichystal (46. Zikl) – Štepanovský (59. Gáč), Škoda (82. Magera), Šumbera
Slovan: Šulla (46. Greif) – Apau (59. Suchockij), Bajrič, Božikov (59. Laczkó), Medveděv – Ljubičič (59. de Kamps), Savičevič (59. Nono) – Čavrič (59. Potoma), Dražič (59. Holman), Moha (59. Cmiljanič) – Šporar (59. Strelec)


Zverenci Martina Ševelu mali v úvodných dvadsiatich minútach územnú prevahu, no nedokázali z nej vyťažiť ani len väčšiu gólovú príležitosť. Slabšie momenty "belasých" využila Zbrojovka v 34. minúte, keď nedôraznú obranu prekonal Šumbera. Slovanistov neprebral inkasovaný zásah z letargie. Práve naopak, veľmi podobná situácia sa zopakovala aj o deväť minút neskôr a na 2:0 pre Brno zvýšil Bariš. Tesne pred koncom prvého polčasu prišiel tretí úder Brna. Centrovanú loptu podbehli všetci obrancovia aj s brankárom Greifom a keď už sa zdalo, že opustila hraciu plochu, do siete ju upratal Pavlík. V druhom polčase sa síce Slovan snažil s výsledkom niečo urobiť, ale Brno si už vedenie postrážilo a zvíťazilo 3:0.

Hlas po zápase (zdroj: skslovan.com):

Martin Ševela, tréner Slovana: "Zo začiatku sme mali hru pod kontrolou, našu aktivitu sme však nepodložili gólmi. Potom prišlo k stratám lôpt v priestoroch, kde by sa to nemalo stávať, a súper nás potrestal tromi gólmi v rýchlom slede. Tieto situácie si ešte s hráčmi podrobne rozoberieme, nesmie sa stať, že príde k takejto strate koncentrácie. Po prestávke sme sa ešte snažili zvrátiť priebeh zápasu, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Prehra nás, samozrejme, mrzí, vo finále sme chceli zvíťaziť. Na druhej strane si treba uvedomiť, že sme v hrubej príprave. V prvom rade sme na Malte na kondičnom sústredení, ktoré je spestrené zápasmi."