Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Futbalisti Istanbulsporu opustili ihrisko na protest proti arbitrovi

Hráči Istanbulsporu opúšťajú ihrisko po tom, čo ich prezident Ecmel Faik Sarialioglu (s vystretou rukou) vyzval, aby opustili ihrisko na protest proti rozhodnutiu arbitra počas zápasu najvyššej tureckej ligy proti Trabzonsporu 19. decembra 2023 v Istanbule. Foto: TASR - AP

K inkriminovanému momentu prišlo počas utorkového zápasu najvyššej súťaže medzi Istanbulsporom a Trabzonsporom za stavu 1:2.

Istanbul 20. decembra (TASR) - Prezident tureckého futbalového klubu Istanbulspor Ecmel Faik Sarialioglu nariadil svojim hráčom, aby opustili ihrisko na protest proti rozhodnutiu arbitra. K inkriminovanému momentu prišlo počas utorkového zápasu najvyššej súťaže medzi Istanbulsporom a Trabzonsporom za stavu 1:2.

Podľa agentúry AP šéf Istanbulsporu prišiel na ihrisko v 73. minúte a nariadil svojim hráčom odchod. Nahnevalo ho, že rozhodca neodpískal penaltu predtým, ako Paul Onuachu strelil gól a dostal Trabzonspor do vedenia 2:1.

"Napriek pokusom prezidenta Trabzonsporu Ertugrula Dogana a niekoľkých hráčov Istanbulsporu presvedčiť Sarialioglua, aby pokračoval v zápase, mužstvo Istanbulsporu opustilo ihrisko," uviedli turecké médiá. Zápas následne prerušili, o dôsledkoch rozhodne Turecká futbalová federácia (TFF).

Incident sa odohral týždeň po tom, ako vtedajší prezident Ankaragücü Faruk Koca udrel do tváre rozhodcu Halila Umuta Melera počas zápasu medzi Caykurom Rizespor a MKE Ankaragücü (1:1). Koca z funkcie odstúpil a TFF mu udelila doživotný dištanc vo futbale.