Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Futbalisti Košíc doma opäť nezaváhali, Trnavu porazili 1:0

Na snímke úvodný gól Košíc, v strede brankár Trnavy Martin Raška, vpravo jeho spoluhráč s č. 6 Marek Janečka, vľavo na zemi strelec gólu Dávid Škutka (Košice) v zápase 12. kola slovenskej futbalovej Corgoň ligy medzi MFK Košice - Spartak Trnava v piatok 5. októbra 2012 v Košiciach. Foto: TASR/Milan Kapusta

O jediný gól zápasu sa postaral Škutka z rohového kopu.

Košice 5. októbra (TASR) - V košickom Čermeli začali obidve mužstvá s pozornou defenzívou, pričom sa snažili o rýchle protiútoky. V 9. minúte sa odhodlal k strele spoza šestnástky domáci Matič, no jeho pokus minul pravú žrď Filipkovej brány.



Na opačnej strane si po zlom spracovaní lopty dal v 19. minúte takmer vlastný gól jeden z košických obrancov, no Tofiloski predviedol pohotový ekvilibristický zákrok.


MFK Košice - Spartak Trnava 1:0 (0:0)



Gól: 82. Škutka. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Matič - Vyskočil, 3460 divákov


O tri minúty neskôr zostal po akcii domáceho tímu ležať na tráve hosťujúci brankár Filipko a nahradil ho Raška. V ďalšom priebehu obrany oboch tímov nepúšťali útočiacich hráčov do šancí a tak prišla nasledujúca až v 37. minúte. Škutka si prebral dlhý center, ale jeho strela minula bránu hostí.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie žlto-modrí a v 54. minúte sa dostal po individuálnej akcii do obrovskej príležitosti Matič, v poslednej chvíli mu však vypichol loptu jeden z trnavských obrancov. Vzápätí Hovančík preveril pozornosť Rašku, ktorý vytlačil loptu na rohový kop. Košičania boli blízko ku gólu aj v 69. minúte ale center z pravej strany nedokázali umiestniť za Raškov chrbát Škutka a po ňom ani Hovančík. V 82. minúte poslal Gál-Andrezly z opačnej strany center na hlavu Škutku, no Raška pohotovo zasiahol. Po následnom rohovom kope zaletela lopta opäť až na hlavu toho istého hráča a ten sa už nepomýlil - 1:0.

FOTOGALÉRIA: MFK Košice - Spartak Trnava






Zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Ostojič, Kavka (46. Bukata), Bašista, Sekulič - Šinglár, Hovančík - Viazanko, Matič (90. Duda), Novák (46. Gál-Andrezly) - Škutka

Spartak Trnava: Filipko (22. Raška) - Habánek (85. Sabo), Janečka, Koubský, Hanzel - Kaščák - Gašparík, Vyskočil, Čarnota, Bicák (69. Tomaček) - Ciprys

Hlasy trénerov:



Ján Kozák st., tréner Košíc: "Prvý polčas sme nehrali uvoľnene a na našich hráčoch bol vidieť bodový tlak, keďže tabuľka je veľmi vyrovnaná. Chceli sme vyhrať pred dvojtýždňovou prestávkou a byť v tabuľke vyššie, pretože sa potom i lepšie trénuje. Druhý polčas sme po prestriedaní hráčov a zlepšení pohybu mali celý čas pod kontrolou. Bolo otázkou času kedy strelíme gól, napokon sme ho dali zo štandardky a myslím si, že zaslúžene zvíťazili."



Pavel Hoftych, tréner Spartaka: "Zápas sme začali aktívne, vypracovali sme si aj šance, no brankár Tofiloski ich zlikvidoval. V druhom polčase sme zo spomínanej aktivity vypadli, domáci sa dostali viac do kombinácie, pritlačili nás a už sme neboli nebezpeční smerom dopredu. Prehrali sme gólom zo štandardky a nemôžeme byť spokojní s výsledkom. Chceli sme bod, no vieme, že Košice sú doma naozaj silné."