Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Futbalisti Manchestru United opäť stratili vedenie a remizovali

Jesse Lindgard (vľavo) z Manchestru United a Granit Xhaka z Arsenalu Londýn v zápase 7. kola anglickej Premier League 30. septembra 2019 v Manchestri. Foto: TASR/AP

Arsenalu sa v doterajšom priebehu podarilo nazbierať 12 bodov a v predchádzajúcich štyroch dueloch neokúsil chuť prehry.

Manchester 1. októbra (TASR) - Futbalisti Manchestru United v úvodných 7. kolách anglickej Premier League dosiahli "len" dve víťazstvá. Už tretiu remízu v sezóne si pripísali v pondelok na domácom Old Trafford proti Arsenalu Londýn (1:1), a tak sa so ziskom deviatich bodov aktuálne nachádzajú na 10. mieste ligovej tabuľky.

Aj napriek zásahu Scotta McTominaya z konca úvodného dejstva "červený diabli" opäť nedokázali doviesť zápas do víťazného konca. "Vyhrávali sme 1:0 a nepodarilo sa nám vsietiť ďalší gól, ktorý sme potrebovali. Musíme sa z toho poučiť, už niekoľkokrát sme prišli o body, keď sme v zápase vyhrávali. Stále sme však len na začiatku budovania tímu," uviedol po zápase kouč domácich Ole Gunnar Solskjaer.

V druhom polčase sa po hrúbke v defenzíve United presadil Pierre-Emerick Aubameyang a stanovil konečné skóre duelu. Tridsaťročný gabonský útočník zaznamenal v aktuálnej sezóne Premier League už 7 presných zásahov, vďaka čomu je na delenom 2. mieste v tabuľke strelcov spoločne s Tammym Abrahamom z londýnskej Chelsea. "Dosiahnuť 7 gólov za úvodných 7 kôl v Premier League je naozaj obdivuhodné. Maguire sa snažil ešte rýchlo vytvoriť ofsajdovú pascu, no Aubameyang skvele prekĺzol a chladnokrvne zakončil," dodal Solskjaer na adresu zakončovateľa z Gabonu.

Arsenalu sa v doterajšom priebehu podarilo nazbierať 12 bodov a v predchádzajúcich štyroch dueloch neokúsil chuť prehry. Na 4. priečke tabuľky aktuálne stráca na vedúci Liverpool 9 bodov. "Dnes som veril, že zvíťazíme. Po 90 minútach musím povedať, že výsledok je zaslúžený. Aj Manchester aj my máme kvalitné tímy, no stále je tu veľa miesta pre zlepšenia a čaká nás množstvo práce," dodal kouč "The Gunners" Unai Emery.

V ďalšom kole privítajú Emeryho zverenci 6. októbra na domácom štadióne Bournemouth. "Červení diabli" sa predstavia na pôde Newcastlu. Informáciu priniesla agentúra AFP.