Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

Slovenskí futsalisti remizovali s Bosnou 4:4

Na snímke radosť hráčov Slovenska po strelení štvrtého gólu. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Zverenci trénera Jána Janíka prehrávali v zápase o tri góly.

Bratislava 27. marca (TASR) - Slovenská futsalová reprezentácia vstúpila do turnaja 2. skupiny kvalifikácie ME 2014 remízou 4:4 s Bosnou a Hercegovinu, keď v stredajšom súboji v bratislavskej HANT Aréne zmazala trojgólové manko. Zverenci trénera Jána Janíka si vo štvrtok o 20.00 h zmerajú sily s Nórskom, ktoré v úvodnom vystúpení v skupine podľahlo favorizovanému Azerbajdžanu hladko 0:6.

Priamo na finálový turnaj ME do Belgicka sa prebojuje sedem víťazov skupín. Mužstvá z druhých miest plus jeden najlepší z tretieho zohrajú v septembri dvojkolovú baráž o zvyšné štyri miestenky na ME. Tucet účastníkov šampionátu uzavrú usporiadajúci Belgičania.


sumár - 2. skupina:

SR - Bosna a Hercegovina 4:4 (1:2)



Góly: 3. a 33. Haľko, 34. Rafaj, 39. Mikita - 8. Šunjič, 19. Mulahmetovič, 27. Radmilovič, 28. Haľko (vlastný). Rozhodovali: Lemal (Belg.) a Rakuckij (Bielor.), ŽK: Lalič, D. Novoselac, ČK: 40. Gašparovič.

zostavy:

SR: Gašparovič - Rafaj, Kozár, Mikita, Haľko - Rejžek, Rick, Brunovský, Drahovský, Fehérvári, Kyjovský, Bahna, Bartošek (Repa)

BaH: Omerbegovič - Lalič, D. Novoselac, Kahvedžič, Ramič - Matan, Mulahmetovič, Šunjič, Radmilovič, Aladžič, S. Novoselac, Pantič (Galič, Skuman)




Rýchly gól Haľka Slovákom paradoxne uškodil, lebo vo zvyšku prvého polčasu sa herne trápili a v 8. minúte umožnili súperovi vyrovnať. Vzápätí mohli "domáci" aj prehrávať, no chybu Kozára na pivote v obrannej pozícii Balkánci nepotrestali. Na druhej strane nevyužil nádejný brejk Bartošek, ktorého strelu Omerbegovič pohodlne kryl. Kŕčovitý výkon slovenského tímu si vyžiadal svoju daň, keď ďalšiu individuálnu chybu Kozára už tentoraz chladnokrvne potrestal Mulahmetovič strelou k žrdi. Po zmene strán sa hralo zväčša na polovici Bosniakov, no tí sa účinne zatiahli do obrannej ulity a vyčkávali na svoju šancu. Tá prišla v 27. minúte, keď odkop Mulahmetoviča z obranného pásma našiel Radmiloviča a ten zoči-voči Gašparovičovi nezaváhal - 1:3. O 54 sekúnd neskôr si Haľko strelil vlastenca a hráčom Slovenska by sa v tej chvíli krvi nedorezali... Dva zlepené góly na chvíľu nahlodali sebavedomím favorita, ktorý však Bosne oplatil rovnakou mincou a Haľko s Rafajom sa bleskovo postarali o zníženie na 3:4. V 39. minúte šikovný teč Mikitu znamenal vyrovnanie na 4:4! V poslednej minúte dostal červenú kartu gólman Gašparovič za ruku mimo pokutového územia, no 39-sekundovú presilovku Bosniaci nevyužili a tímy si tak body podelili. Slováci doslova vstali z popola, keď dokázali zmazať trojgólové manko a bod má pre nich vzhľadom na priebeh cenu zlata.
Na snímke vľavo Dušan Rataj (Slovensko) v súboji s hráčom Bosny Anelom Laličom (druhý zľava). Vpravo Maid Ramič (Bosna).
Foto: TASR/Pavel Neubauer


Hlasy po zápase:

Ján Janík, tréner SR: "Vyzeralo to s nami zle, ale naštartoval nás gól na 2:4. Zatlačili sme súpera a chvalabohu sa nám podarilo vyrovnať, pretože aj remíza má pre nás vzhľadom na priebeh svoj význam, aj keď obe mužstvá dostala do patovej situácie. Nad Nórmi musíme zvíťaziť, aby sme mali na konte štyri body a sobotňajší zápas proti Azerbajdžanu bude mať svoj náboj."

Peter Haľko, útočník SR: "Sme vďační aj za bodík, hoci na konci zápasu sme mali smolu, pretože sme mohli vyhrať. V prvom polčase sme boli prispatí, no v kabíne sme sa povzbudili a potom už sme hrali lepšie. Nepremenili sme šance, ktorá nás stáli víťazstvo."


ďalší výsledok:

Azerbajdžan - Nórsko 6:0 (5:0)

Góly: 5. a 38. Biro Jade, 10. a 16. Borisov, 8. Felipe, 11. Hadžijev



tabuľka:

1. Azerbajdžan 1 1 0 0 6:0 3

2. Bosna a Hercegovina 1 0 1 0 4:4 1

3. SR 1 0 1 0 4:4 1

4. Nórsko 1 0 0 1 0:6 0



Program 2. skupiny kvalifikácie ME 2014:

štvrtok 28. marca:

17.30 Bosna a Hercegovina - Azerbajdžan

20.00 SR - Nórsko

piatok 29. marca:

voľný deň

sobota 30. marca:

16.30 Nórsko - Bosna a Hercegovina

19.00 Azerbajdžan - SR