Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Škótsky futbalový klub Glasgow Rangers ide do predaja

Futbalisti Glasgowu Rangers Foto: TASR/AP

Klub je v zlej finančnej situácii. A hráči spolu s trénermi odmietajú škrty na výplatných páskach.

Glasgow 7. marca (TASR) - Správcovia Glasgowu Rangers sa budú snažiť urýchliť predaj škótskeho futbalového klubu po tom, čo sa nedohodli s hráčmi na úsporných opatreniach.

"Klub je v nebezpečnej finančnej situácii a nesmie sa to podceňovať. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám dopsieť k dohode na úsperných opatreniach s hráčskym kádrom v takom rozsahu, aby sa uchránila obchodná hodnota klubu," informoval administrátor David Whitehouse a pokračoval: "V dôsledku toho sa budeme snažiť urýchliť predaj klubu a v najbližších dňoch budeme rokovať s možnými kupcami, ktorí doposiaľ prejavili o Rangers záujem."

Jazdci, ktorí 54 ligovými titulmi držia svetový rekord, sa už vo februári ocitli v nútenej správe pre dlhy vo výške deväť miliónov libier (10,8 milióna eur). Správcovia sa snažili nájsť spôsob ako zachrániť klub pred bankrotom, či predajom, čo by znamenalo ušetriť mesačne milión libier. Hráči a tréneri ale odmietli škrty na výplatných páskach. "Postoju hráčov rozumieme, lebo snaha udržať všetky pracovné miesta by sa odrazila na výraznom znížení miezd. Teraz však čelíme úlohe prepustiť niektorých hráčov, čím sa znehodnotí kvalita kádra," vysvetlili správcovia.