Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Godla sa na rok upísal Kladnu: Dohodli sme sa rýchlo

Na archívnej snímke Denis Godla. Foto: TASR - Martin Baumann

Bývalý brankár fínskej KalPy Kuopio či Slovana Bratislava by mohol absolvovať debut v drese nového zamestnávateľa už v piatkovom zápase na ľade Zlína.

Kladno 24. septembra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Denis Godla bude v kariére pokračovať v českej extralige. V utorok podpísal ročnú zmluvu s klubom Rytíři Kladno, v ktorom pôsobia aj jeho krajania Martin Réway a Ladislav Romančík či legendárny český útočník Jaromír Jágr.

Bývalý brankár fínskej KalPy Kuopio či Slovana Bratislava by mohol absolvovať debut v drese nového zamestnávateľa už v piatkovom zápase na ľade Zlína. "Príchodom Denisa sme chceli zvýšiť konkurenciu v našom bránkovisku," vysvetlil Godlov príchod tréner Kladna David Čermák. "Bude záležať iba na ňom, kedy sa bude cítiť pripravený. Nie je však vylúčené, že by mohol odchytať zápas v Zlíne, ale o tom rozhodneme ešte v priebehu týždňa," uviedol Čermák pre klubový web.

Dvadsaťštyriročný Godla pôsobil uplynulé štyri sezóny vo Fínsku, z toho posledné tri v najvyššej Liige v tíme KalPa Kuopio. "Čakal som na ponuky zo zahraničia. Neriešil som, či to bude z Fínska, Švédska či Česka. Veľmi ma teší, že som sa dohodol s Kladnom. Dohodli sme sa celkom rýchlo, v priebehu dvoch dní," prezradil Godla. "Cítim sa fajn a môj zápasový štart je na dobrej ceste. Mám kondíciu i dostatočne natrénované. Pokiaľ tréneri povedia, aby som chytal už cez víkend, budem na to pripravený," dodal Godla, ktorý bol so slovenskou reprezentáciou na dvoch majstrovstvách sveta. Takisto má v zbierke bronzovú medailu z juniorských MS na prelome rokov 2014 a 2015.