Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Goffin zdolal Federera v semifinále turnaja majstrov: Bol to môj deň

Belgický tenista David Goffin v semifinálovom zápase proti Švajčiarovi Rogerovi Federerovi na koncoročnom tenisovom Turnaji majstrov ATP v Londýne 17. novembra 2017. Foto: TASR/AP

Jeho súper vzíde z večerného duelu medzi Bulharom Grigorom Dimitrovom a Jackom Sockom z USA.

Londýn 18. novembra (TASR) - Belgický tenista David Goffin postúpil do finále koncoročného turnaja majstrov v Londýne. V prvom stretnutí sobotňajšieho semifinále zdolal Švajčiara Rogera Federera za 107 minút 2:6, 6:3, 6:4. Jeho súper vzíde z večerného duelu medzi Bulharom Grigorom Dimitrovom a Jackom Sockom z USA.

Siedmy nasadený Goffin sa medzi elitné kvarteto dostal z druhého miesta skupiny Petea Samprasa. Federer ako dvojka podujatia a víťaz skupiny Borisa Beckera získal prvý set hladko 6:2. Goffin však kontroval ziskom súperovho podania hneď v úvode druhého dejstva, brejk vzápätí potvrdil čistou hrou. Belgičan si vynútil rozhodujúci set, v ktorom prelomil servis Švajčiara už v tretej hre. V nasledujúcej síce čelil brejkbalu, ale udržal si vlastné podanie a doviedol zápas do úspešného konca.

Dvadsaťšesťročný Goffin prekonal tento týždeň po lídrovi Rafaelovi Nadalovi aj druhého hráča svetového rebríčka. Prebojoval sa vďaka tomu do svojho premiérového finále na turnaji majstrov. "Nemám slov, nedokážem opísať, ako sa cítim. Je vo mne toľko radosti a šťastia. Teší ma, ako som odohral toto stretnutie, bol to špeciálny moment. Ani neviem, prečo sa mi darilo, asi mi vyšiel deň. Na začiatku som bol mierne nervózny, ale potom sa cítil naozaj dobre. Servis ma držal až do konca. Bol to môj deň," povedal Goffin pre BBC Two.


dvojhra - semifinále:

David Goffin (7-Belg.) - Roger Federer (2-Švaj.) 2:6, 6:3, 6:4