Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

STRAŠNÁ TRAGÉDIA: Majsterku Európy v golfe našli mŕtvu na ihrisku

Celia Barquin Arozamenaová. Foto: cyclones.com

Polícia vyšetruje smrť amatérskej majsterky Európy z júlového podujatia na Slovensku ako vraždu, obvinila z nej Collina Daniela Richardsa.

Ames 18. septembra (TASR) - Španielsku golfistku Celiu Barquinovú Arozamenovú našli v pondelok mŕtvu. Polícia vyšetruje smrť amatérskej majsterky Európy z júlového podujatia na Slovensku ako vraždu, obvinila z nej Collina Daniela Richardsa.

Dvadsaťdvaročnú študentku univerzity v Iowe našli v pondelok dopoludnia mŕtvu priamo na golfovom ihrisku v iowskom meste Ames. Golfisti v Coldwater Golf Links najskôr zbadali na ihrisku pohodenú jej golfovú tašku, bezvládne telo mladej hráčky ležalo neďaleko od nej.

"Všetci priatelia a spoluhráči ju mali veľmi radi, sme z toho zdrvení. Užívala si život, chcela byť najlepšia a bola vynikajúca predstaviteľka našej školy," citovala agentúra AP univerzitnú golfovú trénerku Christie Martensovú, kde Barquinovú Arozamenovú vyhlásili za Športovkyňu roka.

Barquinová v júli triumfovala na amatérskych ME v Penati Golf Resorte v Šajdíkových Humenciach neďaleko Senice, keď zvíťazila o jeden úder pred Esther Henseleitovou z Nemecka.