Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

R. Gregoriovi hrozí obžaloba z nedovolenej držby medicínskej výbavy

Francúzsky cyklista Remy Di Gregorio (vľavo) a Dominique Mattei Foto: TASR/AP

Francúzskemu cyklistovi našla polícia preparáty pre glukózové injekcie, ktoré je možno získať iba na lekársky predpis.

Marseille 12. júna (TASR) - Francúzskemu cyklistovi Remymu di Gregoriovi hrozí obžaloba z nedovolenej držby medicínskeho vybavenia. U jazdca tímu Cofidis našla polícia počas razie preparáty pre glukózové injekcie, ktoré je možno získať iba na lekársky predpis. Okrem toho sa nechal cyklista v období medzi koncom mája a júna minimálne štyrikrát ošetriť ozónom za účelom lepšieho prekrvenia. Tento zákrok vykonal lekár, ktorý sa tiež ocitol za mrežami. "Ide o medicínske, alebo polomedicínske praktiky, ktoré sú zakázané. Nehovoríme síce o dopingovom preparáte, ale o nedovolenej metóde," cituje slová vyšetrujúceho sudcu Jacquesa Dallesta internetový portál sport1.de.

Sedemdesiatpäťročný lekár sa už údajne k nekalým praktikám priznal. Podľa medializovaných informácií žil "luxusným štýlom života" a v jeho dome našla polícia 26.000 eur v hotovosti. Tretieho zatknutého prepustili v stredu na slobodu. Polícia u neho našla vitamíny, krvné transfúzie a iné substancie, ktoré momentálne skúma. "Je to priateľ z Marseille, ktorý chcel doručiť produkty zakúpené jazdcom prostredníctvom internetu," informoval sudca.

Di Gregoria zatkli počas prvého voľného dňa 99. ročníka Tour v tímovom hoteli vo francúzskom Bourg-en-Bresse. Vyšetrovatelia údajne spustili akciu na základe odpočutého telefonátu. Prípad je súčasťou rozsiahlejšieho vyšetrovania prokuratúry v Marseille, ktoré sa začalo už minulý rok. kj go