Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Barcelone dochádza para, Guardiolova budúcnosť v nej je otázna

Pep Guardiola Foto: TASR/AP Photo/Manu Fernandez

Definitívny verdikt by mal padnúť v priebehu najbližších dní.

Barcelona 25. apríla (TASR) - Tréner futbalistov FC Barcelona Pep Guardiola po remíze 2:2 s londýnskou Chelsea, ktorá rozhodla o neúčasti obhajcu trofeje v mníchovskom finále Ligy majstrov 2011/2012, zváži svoje ďalšie pôsobenie na lavičke španielskeho veľkoklubu. Definitívny verdikt by mal padnúť v priebehu najbližších dní.

"Je čas porozprávať sa o tom, či v Barcelone zostanem, alebo odídem," vyhlásil Guardiola, ktorý s "Barcou" získal celkovo 13 trofejí. V najbližších dňoch ho čaká súkromný rozhovor s prezidentom katalánskeho veľkoklubu Sandrom Rosellom. Ten si napriek súčasným zlým výsledkom mužstva myslí, že Guardiola je mužom na svojom mieste. "Sme presvedčení, že zostane a podpíše novú zmluvu."

Pravdou však je, že v končiacej sa sezóne dochádza Barcelone para. Ešte pred vypadnutím z LM prehrala cez víkend bitku o španielsky trón s Realom Madrid (1:2), ktorý má päť kôl pred koncom Primera division sedembodový náskok. "Neviem, čo si mám myslieť. Teraz neviem presne pomenovať faktory neúspechu, žiada si to chladnú hlavu," vyhlásil Guardiola na tlačovej konferencii po odvete s Chelsea.

Kormidelník "Blaugranas" pripustil, že systém hry mužstva je stereotypný a niekdajšia zbraň Barcelony sa otočila proti nej. "Útočíme, útočíme a niekedy pozabudneme na zadné dvierka. Súperi nás za to v posledných zápasoch potrestali. Nevieme hrať inak, máme osobitý štýl hry, ktorému sa súperi prispôsobujú. Robili sme, čo sme mohli, ale nestačilo to. Zrejme musíme nájsť spôsob, ako zlepšiť ofenzívnu fázu. V každom prípade, v tomto roku nám nebolo súdené dosiahnuť úspechy z predošlých ročníkov," dodal Guardiola.