Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hádzanári Prešova cez Magdeburg v Pohári EHF neprešli

Spoločne s Prešovom sa skončilo aj celé slovenské účinkovanie v pohárovej Európe.

Magdeburg 24. marca (TASR) - Hádzanárom Tatrana Prešov sa nepodarilo v sobotu vybojovať si historický postup do semifinále Pohára EHF.

Po domácej remíze 29:29 s nemeckým Magdeburgom na pôde bundesligového favorita prehrali 22:26 a zo súťaže vypadli. Spoločne s Prešovom sa skončilo aj celé slovenské účinkovanie v pohárovej Európe.

Domáci Magdeburg bez zranenej dvojice stabilných hráčov Jure Nateka a Fabiana van Olphena sa po prvý raz od roku 2007 prebojoval do semifinále európskej pohárovej súťaže. Aj napriek vylúčeniu krídelníka Yvesa Grafhorsta už v 6. min po hrubom faule si Magdeburg udržiaval dostatočný náskok (v 18. min 11:4, v 21. min 12:6) aby nedošlo k zdramatizovaniu zápasu. Navyše domácim vynikajúco zachytal brankár Gerrie Eijlers, ktorý zneškodnil okrem niekoľkých šancí Prešovčanov na bránkovisku aj štyri sedemmetrové hody.

Manažér Tatrana Miroslav Šosták: "Škoda veľmi smoliarskeho úvodu do zápasu. Po vylúčení Grafenhorsta sme mali výhodu presilovky, ale prehrali sme ju 0:3. Domáci získali dostatočný náskok, chlapci sa síce snažili a bojovali, ale už sa na kontakt nedotiahli. Aj tak však patrí veľká vďaka nielen hráčom, ale aj asi osemdesiatke fanúšikov ktorí s nami pricestovali z Prešova. Prehrať s bundesligistom na jeho pôde o 4 góly nie je hanba. My sme o postup prišli v domácom zápase kde sme mohli uhrať lepší výsledok."


Pohár EHF, štvrťfinále - odveta:

SC Magdeburg - Tatran Prešov 26:22 (15:10)

Góly Tatrana: Krištopans 9, Antl 4/1, M. Urban 3, Kopčo 2, T. Mažár 2, Radčenko a D. Krok po 1.

Najviac gólov Magdeburgu: Weber 5, Tönnesen 5/1, Jurecki 4. Vylúčení 2:2,

ČK: 6. Grafenhorst (Magdeburg) za hrubý faul. 3113 divákov.

/Prvý zápas: 29:29, do semifinále postúpil Magdeburg./