Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hádzanári sa po roku vracajú do Košíc, chcú zdolať Bielorusov

Vľavo reprezentant Radoslav Antl a asistent trénera Ján Kolesár pred zápasom s Bieloruskom. Foto: TASR/František Iván

Desať dní pred prvým zápasom play off o postup na svetový šampionát zostávajú v predaji už len dve tretiny lístkov.

Košice 31. mája (TASR) - Po vydarenom vlaňajšom debute v košickej Steel Arene sa slovenskí hádzanári opäť vrátia do hokejového stánku.

Pred dvanástimi mesiacmi oslávili nielen vysoký triumf s Čiernou Horou (36:21) a postup na majstrovstvá Európy, ale aj rekordne najvyššiu hádzanársku návštevu v samostatnej ére (8100 divákov).

Vedenie Slovenského zväzu hádzanej (SZH) verí, že podobný sviatok zažijú fanúšikovia aj 9. júna v úvodnom dueli play off s Bieloruskom o postup na majstrovstvá sveta v Španielsku.

Desať dní pred zápasom zostávajú v predaji už len dve tretiny lístkov. "Doposiaľ sme predali alebo odovzdali našim partnerom 3500 vstupeniek a dnes sa začal už predávať aj vrchný okruh hľadiska. V hale už máme aj hrací povrch gerflor," informoval generálny sekretár SZH Martin Simonides. Lístky sa predávajú v dvoch cenových úrovniach pre všetky vekové kategórie - 6 a 8 eur.

Primátor mesta Košice Richard Raši vyzdvihol rozhodnutie zväzu: "Veľmi nás teší, že sa hádzaná opäť vracia do Košíc. Pred rokom tu diváci vytvorili fantastickú atmosféru, ale bol to iba duel exhibičný, tentokrát to bude prvý zápas v baráži a teda veľmi dôležitý a aj preto dúfam, že fanúšikovia budú ôsmym hráčom. Košice sú mestom kultúry, ale som stotožnený, že aj mestom športu."

Raši spoločne s ďalším košickým poslancom Ottom Brixim zakúpili od zväzu 500 lístkov (každý lístok za symbolickú cenu 1 euro, ktoré rozdajú detskému publiku z košických škôl. "Ak by náhodou zostali voľné ešte nejaké vstupenky tesne pred zápasom, kúpime aj zvyšné, aby bola plná Steel Arena plná."

Raši sa už vlani stavil s brankárom Richardom Štochlom, že či sa stánok podarí vypredať, no stávka sa skončila remízou, keďže obaja aktéri sa nevedeli dohodnúť, či rekordná návšteva zároveň znamenala aj úplne vypredané hľadisko. Aj preto sa dohodli, že si obaja splnia svoje časti stávky - primátor absolvuje vo štvrtok 7. júna tréning s mužstvom a utorok 11. júna si Štochl odkrúti svoj diel na košickom magistráte.

Prezident SZH Jaroslav Holeša informoval, že zväz vyčlenil 1000 lístkov pre kluby vo východoslovenskom regióne, každý klub dostane 100 vstupeniek pre svoju mládež.

Kolesár: Ideme ten zápas vyhrať


Tu bude player


Hádzanári sa na východe v kompletnom zložení zídu až 5. júna, no už teraz sa pripravujú v troch hlavných bázach - Prešovčania pod vedením asistenta trénera Jána Kolesára v Košiciach, ďalší hráči trénujú v Hlohovci a Nových Zámkoch. "Škoda zranených, najmä na strednej spojke nám bude chýbať Csaba Szücs, naďalej je otázna aj účasť Kukučku," informoval Kolesár.

Skúsený reprezentačný veterán Radoslav Antl ho doplnil: "My sme síce zdanlivo favoriti na papieri, ale Bielorusi majú veľmi silný tím. Každý zápas sa však začína od 0:0 a ja sa veľmi teším na košické publikum. Bielorusi spolu trénujú už skoro dva týždne a v rámci prípravy odohrajú až štyri zápasy, niekedy je to výhoda, niekedy nevýhoda. Vlani som dostal ocenenie pre najlepšieho hráča, no v tomto roku by som podobné individuálne ocenenie vymenil za postup a za výsledok."

Antl: Víťazstvo v prvom zápase je veľmi dôležité


Tu bude player


Nominácia SR:
brankári:
Richard Štochl (Montpellier HB/Fr.), Teodor Paul (Csurgói KK/Maď.), Miloš Putera (TV Hüttenberg/Nem.)

pivoti: Michal Kopčo (Tatran Prešov), Martin Mazák (FTC Pler/Maď.), Peter Dudáš (MŠK Hlohovec)

krídla: Martin Straňovský (Ademar Leon/Šp.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Tomáš Urban (MKB Veszprém/Maď.), Tomáš Straňovský (Štart Nové Zámky)

spojky: František Šulc (Pick Szeged/Maď.), Oliver Rábek (Štart Nové Zámky), Ľubomír Ďuriš (MŠK Hlohovec), Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Pavol Polakovič (Octavio Pilotes Posada/Šp.), Vladimír Guzy (Tatran Prešov), Gabriel Vadkerti (Csurgói KK/Maď.)