Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Hádzanárska TIPOS Extraliga v novom ročníku podľa nového kľúča

Ilustračná snímka Foto: TASR/Milan Kapusta

Vyvrcholeniu Final Four, ktorým sa už tradične končí aj najprestížnejšia európska klubová súťaž - Liga majstrov, bude predchádzať maratón 36 kôl základnej časti, v rámci ktorej každý klub odohrá 32 zápasov systémom každý s každým dvakrát doma a dvakrát vonku.

Považská Bystrica 31. mája (TASR) - O slovenskom šampiónovi sa v nadchádzajúcej sezóne TIPOS Extraligy rozhodne v záverečnom turnaji Final Four. Na stredajšej porade sa zástupcovia všetkých deviatich extraligistov dohodli na novom kľúči, podľa ktorého sa bude hrať.

Vyvrcholeniu Final Four, ktorým sa už tradične končí aj najprestížnejšia európska klubová súťaž - Liga majstrov, bude predchádzať maratón 36 kôl základnej časti, v rámci ktorej každý klub odohrá 32 zápasov systémom každý s každým dvakrát doma a dvakrát vonku. V každom kole bude jeden tím oddychovať. "Kluby sa spontánne dohodli na tom, že práve dlhodobá základná časť je pre nich to najvhodnejšie a my sme im do toho vôbec nezasahovali. Nakoniec prišiel návrh, aby súťaž nevyvrcholila play off, ale turnajom najlepších štyroch družstiev po základnej časti," informoval TASR generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej Martin Simonides.

O dejisku záverečného turnaja, v rámci ktorého štvorica tímov odohrá najskôr v jeden deň semifinále a následne na druhý deň duely o medaily, sa rozhodne neskôr. Prvé kolo základnej časti bude na programe 1. septembra, žreb určí každému účastníkovi program už 19. júna v bratislavskom hoteli Medium. Titul bude opätovne obhajovať Tatran Prešov, nováčikom budú hádzanári z HK Slovan Modra.

Kluby sa dohodli aj na dôležitej zmene v druhej najdôležitejšej súťaži na domácej scéne. Štart v Slovenskom pohári je povinný pre všetkých extraligistov, no hrať ho môžu iba hráči do 23 rokov doplnení o maximálne štyroch starších spoluhráčov.