Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hamilton sa rozhodne po sezóne ako ďalej s kariérou

Foto: TASR/AP

Nedávno sa v médiách objavili špekulácie o jeho odchode z tímu, vo všeobecnosti sa očakáva, že Brit v stajni McLaren zostane.

Montreal 8. júna (TASR) - Britský pilot seriálu formula 1 Lewis Hamilton sa pravdepodobne rozhodne o svojej budúcnosti v kokpite až po skončení aktuálnej sezóny.

Majstrovi sveta z roku 2008 vyprší po skončení tohto ročníka zmluva s McLarenom. Nedávno sa v médiách objavili špekulácie o jeho odchode z tímu, vo všeobecnosti sa očakáva, že Brit v stajni McLaren zostane.

Dvadsaťsedemročný jazdec podľa vlastných slov nerozmýšľa nad budúcnosťou a sústredí sa len na prítomnosť. "Ešte som nad budúcnosťou nepremýšľal. Momentálne sa sústredím na prvé víťazstvo v sezóne. To je pre mňa teraz tá najdôležitejšia vec," odpovedal Hamilton na otázky novinárov ohľadom novej zmluvy.

Hamilton v úvode nového ročníka tvrdil, že sa chce rozhodnúť skôr ako bude neskoro, vo štvrtok však priznal unáhlenosť svojich slov. Prvých šesť podujatí aktuálnej sezóny malo šesť rôznych víťazov a Hamilton momentálne stráca na lídra celkového poradia Fernanda Alonsa 13 bodov.

"Šampionát je oveľa dôležitejší ako to, čo musím urobiť pre svoju novú zmluvu. Moja budúcnosť nie je v tomto okamihu dôležitá. Dôležité je dosiahnuť v tomto roku maximálne výsledky," uzavrel Hamilton.