Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hantuchová postúpila do 3. kola US Open

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do tretieho kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si v piatkovom druhom kole poradila s iba sedemnásťročnou Američankou Victoriou Duvalovou za 73 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. Foto: TASR/AP

Proti súperke, ktorá v 1. kole senzačne vyradila šampiónku z roku 2011 Austrálčanku Samanthu Stosurovú, naplno zúročila svoje bohaté skúsenosti.

New York 29. augusta (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová sa prebojovala už do tretieho kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zverenka španielskeho trénera Eduarda Nicolasa si v piatkovom druhom kole poradila s iba sedemnásťročnou Američankou Victoriou Duvalovou za 73 minút hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3.

Proti súperke, ktorá v 1. kole senzačne vyradila šampiónku z roku 2011 Austrálčanku Samanthu Stosurovú, naplno zúročila svoje bohaté skúsenosti. Kvalitne podávala i returnovala a bola trpezlivejšia pri dlhých výmenách od základnej čiary. V dueli o postup do osemfinále nastúpi Hantuchová v sobotu proti izraelskej kvalifikantke Julii Gluškovovej. Pre víťazku júnového turnaja WTA v Birminghame je to už 13. štart na US Open. Jej singlovým maximom vo Flushing Meadows je štvrťfinále z roku 2002, vlani i predvlani vypadla v 1. kole. V New Yorku má už teraz istú prémiu 65.000 USD a 160 bodov do svetového rebríčka WTA.



Duvalová v treťom geme zobrala Hantuchovej podanie a ujala sa vedenia 2:1, no Slovenka potom vyhrala päť hier za sebou a úvodný set získala poľahky 6:2. V druhom kládla mladá Američanka o niečo väčší odpor a do stavu 3:3 to bola veľmi vyrovnaná partia. Potom už opäť prebrala opraty duelu skúsená slovenská reprezentantka, ktorá vyhrala nasledujúce tri gemy a nakoniec aj celý set 6:3. "Bol to ťažký zápas v tom, že Duvalová mala na svojej strane celé obecenstvo. Ale bola som milo prekvapená aj našimi slovenskými fanúšikmi, ktorí boli v hľadisku a občas to prekričali. V tomto bol ten zápas troška väčší, ale inak to bolo také klasické druhé kolo. Skôr som bola zaskočená jej pomalým servisom a to mi občas znepríjemnilo život. Myslím si ale, že som hrala solídne, presne to čo som potrebovala a nie viac. Splnila som misiu a zvládla zápas v dvoch setoch," uviedla Hantuchová v konferenčnom hovore so slovenskými médiami.

Rozhodli skúsenosti


Podľa jej slov rozhodli v súboji s podstatne mladšou súperkou skúsenosti. "Myslím si, že naozaj rozhodli skúsenosti, bola som pokojnejšia. Snažila som sa držať výmeny, držať ju na základnej čiare, pretože akonáhle je v dvorci, tak je naozaj nepríjemná. Dôležitá bola dĺžka a aby sa ona vybila, trošku zdolala aj samú seba. Snažila som sa rozpamätať, aká som bola v jej rokoch, využiť skúsenosť a nejako zbytočne nevymýšľať," pokračovala.

V ďalšom zápase narazí Hantuchová na kvalifikantku Gluškovovú z Izraela, ktorá si v prvom kole poradila s turnajovou dvadsiatkou Naďou Petrovovou z Ruska. "Pravdupovediac som sa dopredu ešte ani nepozrela. Beriem to zápas od zápasu. Určite si ju naštudujem, pozriem si, ako hrala v zápasoch predtým. Vyradila Petrovovú, takže určite hrá dobre a taktiež je rozohraná z kvalifikácie, ako bola moja dnešná súperka. Dôležité je, aby som bola solídna a hrala to, čo budeme mať stanovené taktikou,"



ženy - dvojhra - 2. kolo:

Daniela HANTUCHOVÁ (SR) - Victoria Duvalová (USA) 6:2, 6:3