Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Šport

Havelangeov stav sa lepší, tvrdia ošetrujúci lekári

Joao Havelange Foto: TASR/AP

Bývalý olympijský plavec, ktorý stál na čele svetového futbalu v rokoch 1974 - 1998 a bol predchodcom Seppa Blattera, pôsobil do decembra minulého roka ako člen Medzinárodného olympijského výboru.

Rio de Janeiro 2. apríla (TASR) - Po dvoch týždňoch od prevozu do nemocnice sa zdravotný stav bývalého prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Joaa Havelangea zlepšil. Brazílsky funkcionár trpí septickou artritídou.

Deväťdesiatpäťročného Havelangea prijali pred dvoma týždňami v nemocnici Samaritano s nebezpečnou a rýchlo sa v tele šíriacou hnisavou bakteriálnou infekciou v členku.

Ošetrujúci lekári však v pondelok prišli s pozitívnou správou, že Havelangeov stav sa zlepšuje a je pripravený opustiť jednotku intenzívnej starostlivosti.

Bývalý olympijský plavec, ktorý stál na čele svetového futbalu v rokoch 1974 - 1998 a bol predchodcom Seppa Blattera, pôsobil ešte do decembra minulého roka ako člen Medzinárodného olympijského výboru (MOV). Odstúpil však v súvislosti s vyšetrovaním MOV a jeho prepojení na bývalého marketingového partnera FIFA International Sport a Leisure (ISL), ktorý zbankrotoval v roku 2001 s dlhmi vo výške 300 miliónov USD.

Britský mediálny gigant BBC obvinil Havelangea z bratia úplatkov pri prideľovaní lukratívnych kontraktov pre majstrovstvá sveta.