Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

HC Slovan má záujem o vstup do českej ligy, zostal by aj v slovenskej

Na snímke zľava Miloš Bubela (Nitra) a Liam Pecararo (Slovan) bojujú o puk v zápase 5. kola hokejovej Tipos extraligy HK Nitra - Slovan Bratislava v Nitre v piatok 29. septembra 2023. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Slovan v minulosti pôsobil sedem sezón v KHL, v roku 2019 sa vrátil do slovenskej extraligy.

Bratislava 6. októbra (TASR) - Vedenie HC Slovan Bratislava netají ambíciu posunúť klub do českej extraligy. Podľa člena predstavenstva Pavla Hofstädtera by zároveň zostal aj v slovenskej, pričom v oboch súťažiach by pôsobili dva plnohodnotné tímy Slovana. "Ak by sme mali ísť do českej extraligy, tak by sme najskôr mali dominovať v slovenskej," uviedol v klubovom podcaste.

Slovan v minulosti pôsobil sedem sezón v KHL, v roku 2019 sa vrátil do slovenskej extraligy. Odvtedy sa viackrát objavili špekulácie o záujme klubu zamieriť do českej extraligy alebo medzinárodnej IceHL. Podľa Hofstädtera je dlhodobou víziou snaha o pôsobenie v Česku. "Chceme byť najsilnejší na Slovensku, aby sme sa raz mohli uchádzať o pôsobenie do českej extralige. V minulosti nám bolo vyčítané, že Slovan sa chce zase zbaliť a odísť zo Slovenska, ale nie je to tak. Stále tvrdíme, že Slovan by zároveň ostal aj v slovenskej extralige," prezradil Hofstädter a zdôraznil, že tím, ktorý by pôsobil v slovenskej lige, by mal mať dostatočnú kvalitu na boj o najvyššie priečky. "Vždy to bude Slovan. Slovan nikdy nebude robiť hanbu svojej značke a aj po odchode do českej extraligy by v slovenskej chcel hrať vysoko. Určite by to boli dva pomyselné "A" tímy na kvalitatívne vysokej úrovni. Na všetko treba čas," uviedol Hofstädter.

Slovan v súčasnosti nezažíva ideálne obdobie. Sezóna 2022/2023, v ktorej obhajoval majstrovský titul, sa preň skončila už vo štvrťfinále play off, v jej úvode nezískal ani bod v základnej skupine Ligy majstrov. Nevyšiel mu ani vstup do aktuálneho ročníka 2023/2024, keď prehral štyri z úvodných šiestich zápasov. Ako prvý z tímov siahol k výmene trénera, keď Jána Pardavého nahradil Vladimír Růžička. Zmena nastala aj na poste športového manažéra, na ktorom Ota Haščáka vystriedal Čech Rostislav Dočekal.