Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

HK Poprad angažoval českého brankára Vošvrdu

Na archívnej snímke radosť hráčov HK Poprad. Foto: TASR/Milan Kapusta

Vošvrda začal s hokejom v rodnej Ostrave. Pravidelne obliekal dres mládežníckych reprezentačných celkov ČR a svoju vlasť reprezentoval aj na svetovom šampionáte do 20 rokov.

Poprad 31. mája (TASR) - Vedenie hokejového klubu HK Poprad angažovalo českého brankára Tomáša Vošvrdu. Pod Tatry mieri z nemeckého druholigového klubu Bayreuth Tigers. Tipsportligista informoval o novej posile na oficiálnej stránke.

"Absolvoval som niekoľko telefonátov a na základe odporúčaní som sa rýchlo rozhodol. Bolo to veľmi korektné," uviedol 28-ročný Vošvrda. "V minulej sezóne som sa s tímom Bayreuth Tigers zúčastnil Tatranského pohára a páčil sa mi tento štadión aj prostredie. Keď som bol malý, tak sme tu s Vítkovicami chodili na detské turnaje. Sledujem skladbu tímu a vyzerá to, že tento tím bude silnejší ako vlani. Pevne verím, že sa nám podarí nejaký úspech a sezóna bude dlhá."

Vošvrda začal s hokejom v rodnej Ostrave. Pravidelne obliekal dres mládežníckych reprezentačných celkov ČR a svoju vlasť reprezentoval aj na svetovom šampionáte do 20 rokov. Chytal za Vítkovice, Liberec, Benátky nad Jizerou, Havířov, Hradec Králové i Olomouc a uplynulé dve sezóny za Bayreuth.