Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hoci Košice pozorne bránili, napriek tomu so Žilinou prehrali

Darko Tofilovski Foto: TASR

Žiline sa podarilo presadiť v 38. minúte, keď výborný center Nunesa z ľavej strany trafil ešte krajšie Novák, lopta sa odrazila od žrde za chrbát bezmocného Tofiloského.

Žilina 24. marca (TASR) - Prvý pokus zápasu patril domácemu Novákovi, jeho strela z hranice šestnástky skončila len na tele košického obrancu. V 6. minúte mierila nápadná strela Picha z 20 metrov tesne vedľa košickej brány. Dobrú príležitosť spálil ten istý hráč o pár minút neskôr, keď ho v pokutovom území pekne vysunul Majtán, ale Pich dobre netrafil loptu a tá skončila mimo. Neujal sa ani pokus Barčíka zo strednej vzdialenosti.

Žilina sa ťažko presadzovala proti pozorne brániacim Košiciam. Prvú nebezpečnejšiu strelu na bránu vyslal po polhodine hry Majtán, keď v stredovom kruhu v súboji s košickým obrancom vybojoval loptu a postupoval sám, jeho zakončeniu však chýbala presnosť a razancia. Žiline sa podarilo presadiť v 38. minúte. Výborný center Nunesa z ľavej strany trafil ešte krajšie z prvej Novák, lopta sa odrazila od žrde za chrbát bezmocného Tofiloského - 1:0. Vzápätí pohrozili hostia, Sekuličovu nebezpečnú strelu z prvej bezpečne vykryl Krnáč.


MŠK Žilina - MFK Košice 1:0 (1:0)

Gól: 38. Novák. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Gergel, Mabouka – Sekulič, Nurkovič, 2337 divákov.

Zostavy a striedania:

Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský – Barčík (73. Deza), Bello, Pich (90.+ Mihálik) – Novák (61. Gergel), Majtán.

Košice: Tofiloski – Tóth, Kavka, Redžepi, Sekulič – Isola (65. Skvašík), Šinglár – Karaš, Kuzma (79. Kubík), Bukata (65. Nurkovič) – Diaby.