Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

V Novej Dubnici sa na futbalovom ihrisku spomínalo na Pavla Demitru

Pavol Demitra Foto: TASR/Radovan Stoklasa

V tíme hokejistov sa o zábavu staral hlavne Tomáš Surový, ktorého ale futbalová lopta poslúchala najmenej.

Nová Dubnica 22. júna (TASR) - Po druhý raz si slovenskí hokejisti uctili pamiatku Pavla Demitru v spomienkovom stretnutí proti futbalovým internacionálom. V Novej Dubnici, bydlisku Tomáša Kopeckého, podľa informácie denníka Šport, zvíťazili internacionáli 7:6.

Stretnutie sa hralo na dva tridsaťminútové polčasy, v ktorom ale výsledok nebol dôležitý. V prvom rade išlo o zábavu a uctenie si pamiatky legendárneho hokejistu a kamaráta. "To sú páni futbalisti. keby chceli, nepožičali by nám loptu," citoval Šport Tomáša Kopeckého, hlavného organizátora podujatia a zostavovateľa hokejového mužstva.

V tíme hokejistov sa o zábavu staral hlavne Tomáš Surový, ktorého ale futbalová lopta poslúchala najmenej. "Aj kvôli takýmto momentom, ako vidieť hrať futbal Surového, stoja tieto akcie za to," zažartoval si Kopecký na margo spoluhráča. Mužstvo hokejistov prišla povzbudiť aj trojica Marián Gáborík, Marcel Hossa a Ivan Baranka, do hry ale nikto z nich nezasiahol. A ďalší hokejisti chýbali pre povinnosti v bojoch o Stanleyho pohár. "Hlavičky Zdena Cháru a rýchlosť Mariána Hossu, nám veru chýbali," uzavrel pre Šport Tomáš Kopecký.

Na archívnej snímke z 5. augusta 2011 Pavol Demitra (vpravo) v súboji s Michalom Hippom počas zápasu druhého ročníka futbalovej exhibície medzi hokejovými hviezdami NHL a bývalými futbalovými reprezentantmi Slovenska v Trenčianskych Tepliciach.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa