Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hokejista Jaško ukončil v 29 rokoch pre peniaze profesionálnu kariéru

Zápas 44. kola hokejovej Slovnaft extraligy medzi HK Poprad a HKM Zvolen, 16. januára 2011 v Poprade. Na snímke Popradčan Tomáš Jaško ( v modrom ) a Zvolenčan Martin Trochta ( v bielom ). Foto: TASR/Lukáš Furcoň

Posledné dva hokejové roky strávil v Kazachstane.

Bratislava 29. augusta (TASR) - Slovenský hokejový útočník Tomáš Jaško sa rozhodol vo veku 29 rokov ukončiť profesionálnu hráčsku kariéru. Dôvodom bol nedostatok hokejového zárobku na finančné zabezpečenie do ďalšieho života.

Odchovanec bratislavského Slovana pôsobil minulú sezónu v najvyššej kazašskej súťaži v tíme Arystan Temirtau, ktorý bol jeho poslednou hokejovou zastávkou. "Ukončil som kariéru, už hrať nebudem," povedal pre slovenskozijehokejom.sk Jaško a dodal dôvody svojho definitívneho rozhodnutia: "Je tam viacero faktorov. Čo sa týka finančného hľadiska, tak stále nezarábam hokejom také peniaze, aby ma to zabezpečilo. Mám pomaly 30 rokov, hokej by som ešte tých zo 5 rokov vedel hrať, ale aj tak by som si nemohol povedať, že už sa nikdy v živote nemusím zamestnať. Preto som sa rozhodol, že je čas to zmeniť. Už pracujem, chystám sa ďalej študovať a som spokojný."

Jaško hokejovo vyrástol v Slovane Bratislave, na Slovensku v extralige hrával na extraligovom ľade vo Zvolene, Skalici a neskôr v Poprade. V zahraničí pôsobil prevažne vo fínskych kluboch - ligovej SaiPe a v druholigových tímoch Kiekko-Vantaa, Jukurit či Leki. Posledné dva hokejové roky strávil v Kazachstane.